Як не набрати зайві кілограми взимку: п’ять простих порад

Ні для кого не секрет, що 90% людей набирають вагу ближче до зими. Це абсолютно природний процес: так організм захищає себе від прийдешніх холодів і підстраховується на випадок, якщо прийде голод. Проте, це явище не дуже нас тішить. На носі свята, хочеться постати у всій красі, а тут якісь кілограми налипли до боків …

Проте, обдурити хитрий організм і не набрати вагу взимку цілком реально! Сьогодні ми приготували для Вас п’ять простих, але ефективних порад, які допоможуть Вам зберегти свою фігуру (і навіть схуднути!) В холодну пору року.

№1. У Вашому раціоні повинно бути достатньо корисних жирів

Намагайтеся заправляти салати оливковою або лляною олією, їжте горіхи в якості перекусу, готуйте бутерброди з авокадо і намагайтеся з’їдати одне яйце в день. Головне, пам’ятайте, що вживати ці продукти потрібно помірно. Незабаром Ви помітите, що бажання кинутися до холодильника і з’їсти весь його вміст пройшло.

А приємним бонусом стане величезна кількість енергії, поліпшення якості шкіри, волосся і нігтів (те, що потрібно взимку!) і зміцнення імунітету.

№2. Пийте більше рідини

Взимку часто трапляється таке, що ми їмо через бажання зігрітися. Цю проблему можна вирішити за дві секунди за допомогою гарячого чаю. Тому обов’язково пийте якомога більше різних трав’яних зборів, теплої води з лимоном і ароматних чаїв (намагайтеся не додавати в напої цукор або молоко- це зайві калорії).

До речі, при схудненні особливо корисно пити чай з імбиром. Він як раз добре зігріває і допомагає прискорити метаболізм.

№3. Налягайте на білкову їжу

Ця порада взагалі актуальна в усі часи! Білки насичують організм на довгий час, не відкладаються у вигляді жиру і мають невелику калорійність.

Тому є сенс додати в раціон більше нежирного м’яса (індичка, курка, кролик, яловичина), риби (мінтай, горбуша, тріска, камбала, тунець і т.д.), білків яєць, кисло-молочних продуктів (сир, йогурт, нежирний сир), бобових і сиру тофу.

№4. Рухайтеся

Взимку, як правило, прокидається величезне бажання закутатися в теплий плед і сидіти під ним до приходу весни. Тільки от при такій стратегії не набрати зайвих кілограмів буде вкрай важко!

Намагайтеся додати в життя більше руху-почніть відвідувати спортзал, танцюйте вдома під енергійну музику або гуляйте по півгодини-годину перед сном. Це допоможе Вам убити двох зайців одним пострілом – і вагу не наберете, і зимової хандри уникнете.

№5. Замініть звичні перекушування овочами і фруктами

І овочі, і фрукти багаті рідкісними вітамінами, які просто необхідні організму холодною зимою! До того ж, ці продукти низькокалорійні, тому їх Ви можете сміливо їсти навіть у великій кількості (300-400 гр.).

 

Поділись


Новини партнерів