Як очистити кишечник народними засобами?

Делікатна тема … Проте про неї говорити потрібно. Адже запори і розлади шлунково-кишкового тракту – проблема з проблем. Невчасно очищений кишечник засмічує організм токсинами, зашлакованість може стати причиною маси неприємних захворювань. Це повний дискомфорт і раннє старіння організму. До 95% всіх захворювань пов’язано з брудним кишечником. Тому і їжа не засвоюється, і енергії замало…

Загальне очищення організму включає в себе чистку не тільки кишечника, але і печінки, і нирок, і всіх органів, відповідальних за виведення шкідливих речовин. Але саме з кишечника потрібно починати генеральне прибирання і чищення організму.

Якщо хвороба зайшла далеко і глибоко, найкраще звернутися до свого лікаря. Тільки він зможе підібрати потрібний курс лікування. Народні засоби очищення кишечника – засоби профілактики. Адже краще хворобу попередити, ніж лікувати.

Склянка талої води натщесерце, відразу після ранкового чищення зубів, відмінно допоможе налагодити роботу травлення. Найголовніше – систематичний, а не разовий прийом. Це повинно стати звичкою. Грамотний водний баланс допоможе зберегти здоров’я і молодість. Пийте достатньо води!

Ще один варіант – столова ложка рослинної олії натще. Краще оливкової. Цей спосіб змушує працювати кишечник, як годинник. Знову-таки – систематичний, щоденний вранішній прийом.

Півсклянки теплого розсолу квашеної капусти теж має м’який очищаючу послаблюючу дію.

Можна приготувати ще одні дуже смачні «ліки» від запорів. На один літр джерельної або талої води беруть дві склянки сухого промитого чорносливу. Настоюють протягом ночі. Набряклі плоди віджимають. П’ють по одній склянці запашної настоянки натщесерце.

Допоможе і сік свіжої картоплі – півсклянки протягом дня.

Одним з кращих рослинних проносних по праву вважається горобинова настоянка. Зробити її неважко – а користь очевидна. До морозу слід зібрати ягоди червоної горобини, ретельно промити. У банку насипати шар ягід, шар цукру, знову ягоди, цукор – і так далі до верху. Чистою марлею зав’язати горловину банки і поставити її на сонці. Цукор повинен розчинитися, вийде сироп. Тримати банку в темному місці три тижні. Але цукор не повинен заграти. Процідити сироп, ягоди віджати, додати 25 г спирту або горілки на півлітра процідженого сиропу. Вранці натщесерце випивати по одній столовій ложці настоянки. Очищає м’яко і швидко. Після того як стілець налагодився, можна зробити перерву. Через тиждень-другий курс можна повторити.

Якщо запор прийняв хронічну форму, можна спробувати попити настій лляного насіння. Насіння продають в аптеках. Чайну ложку залити склянкою окропу і настояти протягом п’яти годин. Настій випити на ніч разом з насінням.

Є відмінний рецепт очисного салату. До його складу входять сирі овочі – свіжа білокачанна капуста, буряк, морква і стеблова селера. Пропорції: три частини капусти і по одній – всіх інших овочів, тобто 3: 1: 1: 1. Капусту дрібно шинкуємо, всі інші овочі труться на дрібній тертці. Салат не солиться. Злегка заправляється рослинною олією, краще оливковою. При гастриті і зниженій кислотності в салат замість свіжих овочів додають квашену капусту і маринований буряк.

Відвари різних трав – ромашки, календули, полину, кульбаби – можна застосовувати разом з очисною клізмою. Можна вводити відвари і через клізму. Частіше, ніж раз на тиждень, клізми робити не варто.

Відмінна робота кишечника – очищення його один-два рази на день – відразу позначиться на прекрасному кольорі обличчя і здивують незвичайною легкістю. Перший дзвіночок, сигнал тривоги – коли немає стільця протягом одного дня. Не пускайте цей процес на самоплив. Негайно вживайте заходів. І нехай чистий кишечник допоможе вам жити повноцінним життям щасливої ​​людини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів