Продукт-вбивця, який ми споживаємо щодня

Мова про рафіновану олію. Тільки факти.

Спосіб виготовлення :

1. Екстракція

Насіння заливаєть нафтохімічним розчинником (частіше гексан). Інтернет в допомогу – ви можете легко дізнатися про подробиці про цей отруйний наркотик-розчинник. Незважаючи на усе випарювання – гексан в олії залишається.

2. Рафінування

Видалення усіх корисних речовин, заради яких має сенс вирощувати насіння на олію: лецитин, хлорофіл, вітамін Е і мінерали.

3. Очищення

Дія лужним розчином.

4. Знебварвлення

Діатомовою землею. Чи водяною парою під вакуумом.

5. Фільтрація

Тут олія втрачає каротин і інші залишки корисних речовин.

6. Дезодорування

Видалення ароматичних речовин шляхом прогону водяної пари під вакуумом.

І ось це розливають по пляшках і називають олією. Про хитрощі маркетологів, що дозволяють продавати це населенню, навіть говорити нічого.

В процесі такого “очищення” відбувається ломка і перекручення молекул жирних кислот, що призводить до створення молекул-виродків – трансізомерожирних кислот, або – трансжирів. Рафіновані олії містять до 25% трансжирів! Цих речовин в природі не існує! Тому організм не знає, як з ними впоратися і не може вивести їх назовні. З роками вони накопичуються і створюють великі проблеми власникові організму: трансжири надзвичайно токсичні і породжують тяжкі наслідки – стрес, атеросклероз, ішемію, хвороби серця, рак, гормональні збої (приміром – ожиріння) і т. д.

А потім говоримо – хвороби помолодшали. Все просто!

Чому ж багатьом людям в нерафінованих оліях “запах не подобається”? На жаль, ми відвикли від натуральних ароматів. Хімічні ароматизатори повністю замінили нам природні запахи.

Це страшно. Це як з фільмів про техногенне майбутнє, де аромат трави називається смородом, запах дощу – пліснявою, а світло сонця – нестабільним шкідливим освітленням.

НА ЯКІЙ ОЛІЇ МОЖНА СМАЖИТИ БЕЗ ШКОДИ?

Абсолютно нешкідливого смаження на олії, на жаль, не буває. Але те, що існують МЕНШ шкідливі олії для смаження, це правда. І зараз ми розберемо, які ж це олії.

КОКОСОВА ОЛІЯ

На першому місці стоїть харчова кокосова олія. Це єдина олія, яка не руйнується і не стає отруйною при нагріві. Воно практично на 90% складається з насичених жирних кислот рослинного походження. Через це воно може витримувати температуру до 350 градусів, так що її можна використовувати при смаженні, і навіть при випіканні ваших улюблених страв. Але є один мінус цієї олії – вона не з дешевих. Якщо для вас це не проблема, то сміливо можете її купувати і смажити на кокосовій олії все, що вам хочеться. До речі, її використовують не лише для випічки, але і для приготування будь-яких гарячих страв.

ОЛІЯ ВИНОГРАДНИХ КІСТОЧОК

Завдяки високому вмісту у складі олеїнової кислоти і низькому вмісту Омега-3 жирних кислот виноградна олія відрізняється високою стійкістю до нагріву до високої температури (точка “димлення” цієї олії складає 216 градусів), у зв’язку з чим вона може використовуватися для смаження або запікання в духовці (до вказаної температури, не вище).

МАСЛИНОВА ОЛІЯ

Наступна олія, на якій можна смажити, це маслинова олія. Через те, що маслинова олія на 76% складається з мононенасиченихх жирних кислот, вона вважається однією з найбезпечніших олій, які можуть застосовуватися при смаженні.

Джерело

Поділись


Новини партнерів