Ненасичені жирні кислоти істотно знижують ризик інфаркту

Медики провели дослідження, яке довело користь омега-3 для здоров’я серцево-судинної системи.

Американські вчені провели масштабне двоетапне дослідження, в результаті якого прийшли до висновку, що ненасичені жирні кислоти омега-3 істотно знижують ризик інфаркту.

Під час першого етапу більше восьми тисяч чоловік з хворобами серцево-судинної системи щодня вживали біодобавки. У половини випробовуваних були препарати на основі омега-3, а у інших – пустушки. В результаті виявилося, що люди, у яких вже були діагностовані хвороби серця, рідше страждали від інфаркту, якщо отримували ненасичені жирні кислоти.

Під час другого етапу 26 тисяч осіб були поділені на дві групи – ті, які отримували омега-3, і ті, хто приймав плацебо. Цей етап тривав протягом п’яти років. Було встановлено, що препарати на основі ненасичених жирних кислот знижують ризик інфаркту на 28%.

Як відзначили медики, для отримання достатньої кількості омега-3 з їжею, потрібно регулярно вживати рибу, насіння льону, горіхи, оливкову олію. Але для сердечників ненасичені жирні кислоти необхідні щодня, тому вживання препаратів на їх основі буде корисним. При цьому, раніше не було відзначено ніяких можливих протипоказань або небезпек, пов’язаних з ними, за винятком випадків індивідуальної непереносимості.

Зараз на ринку є безліч біодобавок, що містять омега-3. У нас найбільш відомий риб’ячий жир. Крім того, омега-3 позитивно позначається на стані шкіри, волосся, нігтів і допомагає організму справлятися із запаленнями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів