Сім продуктів, які нізащо не їстимуть дієтологи

Останнім часом простіше скласти список корисних продуктів харчування, ніж перерахувати всі шкідливі – останніх в рази більше. Давайте розберемося, які популярні страви лікарі вважають найнебезпечнішими для нашого здоров’я – і, головне, чому.

Куплені солодощі

Британський дієтолог Ванесса Кармбі каже: “Цукор не має ніякої поживної цінності, тому я не бачу сенсу є щось, що не приносить користь моєму здоров’ю. Якщо ви не можете уявити своє життя без тортів, печива і цукерок, просто скоротіть їх кількість в раціоні”.

Дієтичне харчування будь-якого типу

“Всі дієтичні продукти за визначенням обробляються – в них зменшується кількість жиру і додаються хімічні підсолоджувачі для поліпшення смаку, що негативно впливає на кишечник і підвищує тягу до солодкого”, – вважає нутриціоніст Аманда Хемілтон.

Перероблене м’ясо

“Тримайтеся подалі від обробленого м’яса (салямі, хот-догів і сосисок). Вони містять консерванти, штучні барвники, невелика кількість неякісного м’яса і транс-жири. Подібні інгредієнти дуже шкідливі для нашого здоров’я, так як можуть підвищити рівень холестерину в крові”, – заявив клінічний дієтолог Манал Чаучейн.

Газовані напої

Катаріна Кайзер, фахівець з харчування фітнес-компанії Freeletics: “Я ніколи не вживаю солодкі газовані напої і енергетики. Вони містять величезну кількість цукру і гримучу суміш з декількох штучних інгредієнтів і кофеїну”.

Кетчуп

Ріеннон Ламберт, дієтолог і засновник провідної клініки Rhitrition на Харлі-стріт: “Магазинний кетчуп включає багато консервантів і цукру. Краще запечіть жменю помідорів у духовці і використовуйте їх як гарнір”.

Продукти з трансжирами

Доктор Мерилін Гленвіла, дієтолог, що спеціалізується на жіночому здоров’ї: “Споживання продуктів з гідрогенізованими жирами неприродне для організму. Це все одно, що є пластик – ваше тіло просто не знає, що з ними робити, і тому вони можуть викликати всілякі нездорові процеси”.

Маргарин

Кассандра Барнс, дієтолог: “Я завжди намагаюся уникати маргарину і спредів. Вони тільки шкодять нашому здоров’ю. Замість них я використовую кокосову та оливкову олію, які намагаюся не нагрівати при високих температурах”.

Джерело

Поділись


Новини партнерів