Кардіологи назвали одну з найбільш корисних ягід для серця

Журавлина відноситься до числа надзвичайних продуктів, що володіють безліччю корисних властивостей для організму.

І ось чотири основних причини, чому ми повинні їсти журавлину якомога частіше.

Почнемо з того, що ягоди журавлини є найціннішим продуктом для охорони здоров’я порожнини рота. Журавлина творить справжні чудеса в справі видалення бактеріального нальоту, профілактики карієсу і хвороб ясен, тобто гінгівіту. Тому якщо ви хочете, щоб стоматолог якомога рідше займався лікуванням ваших зубів, то налягайте на журавлину.

Лимонний сік і інші нутрієнти, які містяться в цих ягодах, неймовірно ефективно борються з ускладненнями, пов’язаними з роботою сечового міхура. Особливо цінно це для жінок, які частіше за чоловіків стикаються з циститом. Журавлина в цьому відношенні вважається найціннішою ягодою. Крім того, вона не дає формуватися каменям в нирках, які викликають дуже хворобливі коліки.

Велику цінність журавлина представляє для здоров’я серця завдяки вмісту в ній мінералів і ферментів. Ягоди знижують рівень «поганого» холестерину, який блокує артерії і збільшує небезпеку інфарктів і інсультів. Вживання журавлини поряд зі здоровим способом життя захищає від найнебезпечніших хвороб, які є основною причиною смертності населення нашої планети.

Ну а завершує наш невеликий список, можливо, найцінніша властивість журавлини – захист від різних видів раку. Вона пояснюється наявністю в журавлині антиоксидантів, які борються з вільними радикалами – шкідливими клітинами, що інфікують інші клітини і пошкоджують імунну систему. Зокрема, журавлина особливо ефективна в справі профілактики раку грудей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів