ТОП-5 ознак, які свідчать про поганий стан підшлункової залози

Такий орган як підшлункова залоза сприяє нормальній життєдіяльності організму і є його невід’ємною частиною. Даний орган допомагає в виробленні шлункового соку, який в свою чергу допомагає нам перетравлювати їжу. Навіть при невеликих збоях в роботі підшлункової залози, спостерігаються проблеми з травленням. Через що організм втрачає здатність перетравлювати їжу належним чином. Основними ознаками збоїв в роботі підшлункової залози вважаються:

1. Гострі болі

На ранній стадії ви можете спостерігати невеликий дискомфорт. Біль може з’являтися при стисненні нервових закінчень. У деяких випадках його можна відчути по всій черевній порожнині. Також в окремих випадках можна відчути біль в спині або грудях. Якщо ви виявили дані больові відчуття, то вам варто негайно звернутися за допомогою до фахівця

2. Погане самопочуття

При захворюваннях підшлункової залози у людини втрачається будь-який апетит до їжі. Навіть найменший запах їжі може викликати рвотний рефлекс. Особливо це відчувається при вживанні гострої їжі або алкоголю. Дуже часто нудоту можуть спровокувати лікарські препарати. Унаслідок цього не варто займатися самолікуванням і слід довіритися фахівцеві.

3. Відчуття постійної спраги води

При проблемах підшлункової залози хворі дуже часто відчувають сухість у роті. І це неспроста, так як слизова стає пересушеною. Поки ви не почнете лікування, то хвороба прогресуватиме. Симптоми захворювання можуть відчуватися на інших внутрішніх органах. Найчастіше погіршується робота судин в організмі.

4. Зміни шкіри

Як симптом хвороби підшлункової залози є колір шкіри, яка стає блідою з легким жовтуватим відтінком. Проблемні місця через схильність до подразнення починають сильно свербіти. Все це відбувається в результаті здавлювання жовчних проток.

5. Порушення систематичності стільця

Поширеним симптомом є нестійкість стільця, що призводить до діареї і здуття живота. Щоб уникнути цих симптомів необхідно дотримуватися правильного харчування. Найкраще почати харчуватися п’ять разів на день, невеликими порціями. Варто включити в раціон горіхи, фрукти, овочі. Для лікування цих симптомів потрібна маса часу, тому краще не доводити захворювання до такого стану.

Джерело

Поділись


Новини партнерів