Кардіологи розповіли, які продукти зміцнять здоров’я серця і судин

Співробітники Університету Західної Австралії впевнені: чашка чаю або жменя ягід на кшталт чорниці при щоденному вживанні знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Був проведений аналіз даних 53000 чоловік. Вони заповнювали опитувальники, що стосувалися харчової поведінки. Добровольці розповідали, які продукти вони їли і як часто. Спостереження тривало 23 роки. В кінці дослідження вчені провели оцінку стану серця. Виявилося, в його роботі з’явилися порушення.

Так, добровольці, які вживали в день близько 500 міліграмів флавоноїдів, мали знижений ризик розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту і хвороби периферичних артерій. Флавоноїди мають протизапальні властивості, борються з вільними радикалами. Вчені підкреслюють: чим більше у вас шкідливих звичок, тим більше флавоноїдів вам потрібно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів