5 кроків, що віддаляють нас від інсульту

Ризик померти або постраждати від інсульту буде зведений до мінімуму, якщо відмовитися від шкідливих звичок (куріння, алкоголю, наркотиків). Крім того, необхідно ввести хоча б невеликі фізичні навантаження. Проте, якщо у людини є проблеми з серцем, то загальних заходів недостатньо, необхідна регулярна консультація з фахівцями.

Лікарі розповіли, що якщо ж мова йде про конкретні серцеві захворювання, таких як фібриляція передсердь або гіпертонія, то не потрібно ігнорувати їх. Своєчасне звернення до лікарів і їх кваліфікована допомога можуть позбавити кожного з нас від згубних наслідків інсульту.

Наприклад, сьогодні лікарська терапія підтримується безліччю сучасних препаратів. Крім того, нове покоління антикоагулянтів, дозволяє вести цілком нормальний спосіб життя.

Варто відзначити, що вживання лікарських препаратів – це ще не успіх. До цього завжди рекомендується додавати і фізичні навантаження. Перевагу варто віддавати прогулянкам на свіжому повітрі (пішим і на велосипеді), ранковій гімнастиці, плаванню. Такі вправи підійдуть навіть тим, хто страждає від проблем з серцево-судинною системою. Однак в кожному окремому випадку навантаження варто обговорити з лікарем.

Оздоровити організм також допоможе правильний режим дня, своєчасний сон і зменшена кількість стресів.

Крім того, необхідно переглянути свій раціон харчування. Перевагу краще віддавати цільнозерновим продуктам, антиоксидантам (фрукти й овочі).

Також корисно насичувати свій організм продуктами, які багаті калієм (чорнослив, квасоля, родзинки) та магній (овес, гречка, морська капуста, мигдаль).

Джерело

Поділись


Новини партнерів