8 продуктів, які всі миють неправильно

Чи вважаєте ви, що причина отруєнь криється тільки в зіпсованих продуктах? А ось і ні: часто отруїтися можна через недотримання правил гігієни. Адже, крім бруду і пилу, на продуктах можуть накопичуватися бактерії. Звичайно, миття овочів і фруктів під водою допомагає позбутися від подібних проблем. Але іноді такої простої маніпуляції недостатньо, щоб повністю позбавити продукти від хімії і мікробів.

У цьому списку ми зібрали кілька продуктів, для яких необхідно використовувати інший підхід.

Зелень

Зелень небезпечна тим, що на ній у великій кількості скупчуються нематоди. Ці організми можуть завдати непоправної шкоди організму. І в першу чергу це торкнеться шлунку. Крім того, нематоди, які скупчуються в зелені, можуть спровокувати захворювання органів дихання, нервової системи і навіть привести до м’язових і суглобових болів.

Як правило, бруд і небезпечні мікроорганізми накопичуються між листям зелені, тому одного полоскання буде недостатньо. Позбутися від бактерій буде набагато простіше, якщо помістити зелень у велику ємність з прохолодною водою і залишити її там на 15 хвилин. Для кращого ефекту процедуру потрібно повторити. Так увесь бруд і паразити гарантовано осядуть на дно, а ви будете впевнені в тому, що зелень не принесе шкоди здоров’ю.

Коренеплоди

Картоплю, моркву, буряк та інші бульбові овочі багато хто звик просто промивати під проточною водою. Деякі навіть відверто нехтують попереднім миттям продукту, вважаючи за краще спочатку його очистити, а вже потім промити під водою. Але коренеплоди недостатньо просто промити водою, адже на них може міститися кишкова паличка. Такі овочі потрібно мити дещо по-іншому. Спочатку їх необхідно очистити від залишків землі, для чого овочі потрібно залити теплою водою і дати їм трохи постояти. Як тільки бруд осяде на дно, з овочів потрібно змити щіткою бруд, що залишився. А вже після цього овочі необхідно знову промити спочатку теплою, а потім проточною водою.

Зелена цибуля

Практично всі кулінари знають, що в цьому продукті найціннішою є його біла частина. А оскільки ця делікатна частина зростає під землею, її необхідно очищати з особливою ретельністю. Для цього у цибулі-порей потрібно зрізати верхівку і коріння, а потім розрізати її уздовж на дві частини і відправити постояти в ємність з теплою водою. У продукті весь пісок і бруд в основному накопичуються між листям, тому промивати їх слід до тих пір, поки на дні остаточно не зникне осад.

Гриби

Багато хто вважає, що на грибах не може бути кишкової палички. З одного боку – це так. Але тільки в тому випадку, якщо вони були зібрані самостійно. А ось, якщо вони були куплені на ринку, не виключена ймовірність того, що вони могли лежати поруч з тими продуктами, які були нею заражені. Звичайно, можна діяти на свій страх і ризик і просто промити під водою гриби. Але якщо не хочеться отримати неприємний осад у вигляді болючих відчуттів в області живота, то краще гриби занурити до мийки в розчин солі на 2 хвилини. Потім гриби потрібно буде помістити в друшляк і кілька разів промити під холодною водою.

Гострий перець

При роботі з гострим перцем ніколи не будуть зайвими рукавички. А все тому, що вже при митті перець виділяє маслянисту речовину капсаїцин. Саме він і додає ту саму пекучість перцю. При попаданні на шкіру або слизові оболонки капсаїцин може викликати опік. Використання рукавичок допомагає знизити ризик такої неприємності. Одягати рукавички необхідно до того моменту, коли перець потрапить під струмінь холодної води і буде тертися щіткою.

Цвітна капуста і броколі

Цвітна капуста і броколі дуже популярні овочі, які використовуються усіма господинями для приготування різних кулінарних шедеврів. І цінуються такі овочі за їх головку, яка в основному і використовується в кулінарії. Але між борозенками суцвіть капусти зазвичай скупчується безліч бактерій і бруд. Позбутися від них за допомогою звичайного миття під водою, звичайно ж, неможливо. Щоб їх змити, овочі потрібно спочатку розділити на суцвіття і відправити постояти в миску з холодною водою. Залишити там бутони капусти потрібно на пару хвилин, а після чого їх потрібно вийняти з миски і промити вже під струменем холодної води.

Імпортні фрукти

Кожна господиня повинна завести окрему щіточку для миття імпортних фруктів. Такі продукти завжди обробляються спеціальним воском і парафіном, а також хімічними складами для їх кращого зберігання. Наприклад, тим же дифенілом, який здатний викликати алергію, нудоту і блювоту, подразнювати слизові оболонки очей і дихальні шляхи. Так що фрукти необхідно ретельно мити щіткою, але не простою водою, а бажано мильним розчином. Просто змішайте в ємності мило з теплою водою і помістіть в неї фрукти. Ретельно потріть їх щіткою не менше трьох хвилин, і ви гарантовано очистите їх від воску, парафінів та іншої хімії.

Сухофрукти

Думаєте, що сухофрукти не потрібно мити? Не поспішайте з висновками. Куплені на ринку і в магазинах сухофрукти обов’язково слід мити. Причому спочатку їх потрібно промити під холодною водою, а потім обов’язково обдати окропом. Навіщо це робити? Вся справа в тому, що виробники часто додають в сухофрукти консерванти. Саме вони і дозволяють сухофруктам зберігати свій апетитний зовнішній вигляд і сильно збільшують їх термін зберігання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів