8 продуктів, які потрібно їсти частіше, ніж ви це робите

Далеко не завжди кращими засобами, які допомагають зберегти молодість і примножити здоров’я, виступають медикаменти. Багато продуктів можуть стати куди більш ефективними засобами для профілактики захворювань.

Хочете виглядати краще і рідше хворіти? Тоді сміливо включайте в свій щотижневий раціон ці недооцінені продукти.

Фініки

Фініки – не частий гість на столі, і це в корені неправильно. Виявляється, цей продукт містить в собі набагато більше калію, ніж в найбільшому банані. Одна порція фініків може максимально збагатити людський організм цим компонентом. А калій, між іншим, необхідний, щоб попередити тривожні стани, зменшити занепокоєння і підвищити стресостійкість.

Завдяки калію знижується кров’яний тиск, а робота нервової системи приходить в норму. Вживати цей продукт необхідно не рідше одного разу на тиждень. Фініки можна з’їсти в якості здорового перекусу, а також використовувати для приготування різних страв. Наприклад, на Заході цей плід вважають за краще їсти у вигляді доповнення до свіжого козячого сиру. Звучить дуже апетитно!

Брюссельська капуста

Всі, хто ненавидів капусту в дитинстві, обов’язково повинні переглянути свої харчові звички. Правильно приготовані хрестоцвіті овочі можуть стати не тільки корисним доповненням до раціону, але і оригінальною прикрасою навіть святкового столу. У цьому продукті міститься величезна кількість вітаміну С, мінеральних речовин, вітамінів групи В і провітамін А.

Крім того, брюссельська капуста відноситься до низькокалорійних продуктів, тому може бути прекрасною основою для складання дієтичного меню. Спробуйте приготувати цей корисний овоч з томатами, свіжою зеленню і ароматними спеціями. Разом з порцією смачної і апетитної страви ви гарантовано отримаєте необхідну організму порцію корисних компонентів.

Спаржа

Якщо з настанням осені і дощової погоди у ваш будинок несподівано постукала хандра, то спаржа буде дуже доречною. Згідно з висновками вчених, депресія виникає у людини на тлі низького рівня вітаміну В12 і змісту фолієвої кислоти. Спаржа з ​​утримання цих речовин вважається справжнім рекордсменом. Приблизно 200 г приготовленої спаржі здатні заповнити на 50% добову норму вітаміну В12 в організмі і рівно настільки ж норму фолієвої кислоти. На додачу до всього спаржа – дуже смачний овоч, з якого можна приготувати багато салатів, гарнірів і перших страв. Так чому б не скористатися цим?

Пісне червоне м’ясо

Щодо користі цього продукту не так давно ходили жваві суперечки. Репутація червоного м’яса багатьма вченими була поставлена ​​під сумнів. Однак це стосується тільки обробленого промисловим шляхом продукту. В інших випадках відмовлятися від червоного м’яса марно. І все тому, що залізо, яке міститься в червоних сортах м’яса, набагато легше засвоюється організмом, ніж те, яке є в рослинних джерелах. До того ж в пісному червоному м’ясі міститься величезна кількість білка і цинку. Їжте страви з пісного червоного м’яса хоча б один раз в тиждень, і тоді багато проблем зі здоров’ям стануть вам не страшні.

Арахісове масло

Арахісове масло – непопулярний в наших широтах продукт. І дуже дарма! Згідно з дослідженнями вчених, арахісове масло сприяє зміцненню імунітету, а також знижує ризик розвитку онкологічних захворювань та інфекцій. Такий продукт допомагає тримати під контролем рівень цукру в крові, а значить, просто незамінний для людей, які страждають на діабет.

Масло з арахісу також має жовчогінну дію, покращує роботу нервової системи і здатне знизити ризик розвитку захворювань очей. Крім цього, арахісове масло швидко створює відчуття ситості, що перешкоджає переїданню. Додавати цей продукт можна в супи, овочеві страви, гарніри з круп і просто в якості добавки до овочів і зелені.

Масло

Масло по праву вважається одним з найкращих видів олій. Його користь неоціненна з точки зору Аювердічної і тибетської медицини. Масло особливо корисне в літньому віці. Воно допомагає боротися з нервовими розладами, безсонням, неврозами і депресіями. При регулярному поїданні цього продукту можна істотно продовжити свій активний вік і збільшити загальну тривалість життя. Топлене масло є відмінним засобом, який допоможе на довгі роки зберегти ясний розум і хорошу пам’ять.

Імбир

Корінь імбиру також сильно недооцінений. Чи то його особливий аромат, то чи зовнішній вигляд багатьох просто відлякує. А тим часом корінь імбиру містить практично всі мікро- і макроелементи, вітаміни, ефірні масла і цілий ряд активних речовин. А при застуді цей продукт взагалі незамінний: він має зігріваючу дію, особливо в поєднанні з лимоном і медом.

Крім того, імбир має здатність до детоксикації, може стимулювати смакові рецептори і зменшувати потребу організму в цукрі і солі. Тому, якщо хочете завжди виглядати бадьоро і бути здоровими, обов’язково їжте імбир. Додавати цей продукт можна в абсолютно будь-які страви. І в салатах, і в супах, і в поєднанні з овочами і фруктами, і навіть в гарячих і холодних напоях імбир буде цілком доречний.

Насіння соняшника

Виявляється, що і насіння соняшнику дуже корисне для організму. У цих маленьких насінинах містяться величезні запаси магнію і фолієвої кислоти. А нестача цих двох компонентів може призвести до постійного відчуття втоми і появи нервозності, а також до безсоння і депресії. Тому від задоволення поласувати насінням не варто відмовлятися, нічого крім користі організму вони не принесуть. Тим більше, якщо у вас від природи міцні зуби і немає зайвої ваги.

Поділись


Новини партнерів