5 продуктів для відновлення функцій печінки

Цікаво, як часто ви прибираєте в будинку? Якщо не дуже часто, то знайте, що ваша печінка, як покоївка, всередині організму постійно очищає його від усіх токсинів, які Ви “вкладаєте” в себе. І, отже, вона допомагає зберігати усю функціональність і працездатність багатьох інших органів і організму в цілому. А щоб  постійно підтримувати свою печінку, можна просто додати деякі продукти в особисте меню.

Вам точно допоможе здорове харчування

Адже сучасне харчування, а також речовини, що забруднюють довкілля, і наша зростаюча залежність, від токсичних продуктів особистої гігієни вбивають нашу печінку досить швидко. З цієї причини, важливо знати, як очистити печінку ретельно і ефективно за допомогою деяких продуктів харчування.

Ваша печінка працює, щоб очистити кров і видалити токсичні речовини, які ми з’їли, або що потрапили всередину при диханні, або під час миття через шкіру. Коли вона переобтяжена – як це у багатьох сучасних не лише дорослих, але і найстрашніше у дітей – це дуже небезпечно, тому що може привести до захворювань: різні форми гепатиту, цироз, рак і інші хвороби.

Належне функціонування очей, серця, мозку, статевих залоз, суглобів, а також нирок сильно залежить від хорошої активності печінки.

 

ТОП – 5: Найпотужніші продукти, які природно очищають печінку

Так, звичайно ж на розум відразу приходить буряк або кульбаба. І це вірно, але сьогодні ми приділимо увагу тим продуктам харчування, які так само легко можуть бути на Вашій кухні.

А чим вони заслужили, щоб потрапити в ТОП – 5? Все тому, що більшість з них не просто захищає печінку від токсинів і допомагають вивести їх, але і відновлюють клітини печінки, а також рівень вироблення жовчі (допомагають жовчному міхуру).

Тепла вода і лимон

Щоденне вживання теплої води з соком лимона стимулює роботу печінки, яка виводить токсини і шлаки з організму.

Часник

Це один з самих кращих продуктів для очищення печінки. Його не треба вживати надто багато. Якщо ви вирішите провести очищаючу дієту для печінки, то включайте по зубчику часнику в кожну страву. Якщо навіть Ви захопилися соколікуванням, то додайте в деякі соки трішки часникового соку. Часник покращує роботу ферментів печінки, внаслідок цього відбуватиметься активне очищення печінки. Приправлені подрібненим часником салати мають прекрасний аромат і дуже корисні для печінки.

Авокадо

Чому вживання багатих вітаміном С продуктів сприяє очищенню печінки? Тому що вітамін С сприяє синтезу такої речовини, як глутатіон. Це одне з самих кращих з’єднань для зміцнення здоров’я печінки. Ідеальним продуктом для цього є авокадо. Цей продукт містить дуже багато цінних поживних речовин, які в комплексі сприяють ідеальному очищенню печінки.

Кінза

Кінза є чемпіоном серед інших представників зелені по виведенню з нашого організму важких металів. Хімічний компонент кінзи зв’язує ці метали, вивільняючи з клітин крові, органів і тканин, і виводить їх з організму. Додавайте кінзу в соки, коктейлі, салати, супи, другі блюда

Куркума

Людям, які мають проблеми з печінкою, куркума не просто потрібна, а життєво потрібна. З куркумою гепатобиліарна система людини почне працювати відлагоджено, як “швейцарський годинник”. Це улюблена спеція печінки. Спробуйте додати її в тушковану сочевицю або інші вегетаріанські страви і ефект оздоровлення і відновлення печінки не змусить себе довго чекати.

Очищення печінки має вирішальне значення в нашій життєдіяльності і в правильній роботі усіх наших органів. Так що не соромтеся включати цих захисників печінки у ваш раціон прямо зараз.

Джерело

Поділись


Новини партнерів