5 ранніх ознак того, що печінка переповнена токсинами

Мабуть, найголовніший орган у вашому тілі, який відповідає за здоров’я і життєву силу в цілому, – це печінка.

Ми живемо в середовищі, повному токсинів і в повітрі, і в їжі. І з усіма цими отрутами доводиться справлятися саме печінці.

Насправді, здорова печінка цілком здатна справлятися з фільтрацією токсинів і виводить їх через сечу і кал. Але якщо ви занадто перевантажуєте її, може знадобитися допомога і самій печінці.

Найнебезпечніші для печінки проблеми очевидні: це алкоголь, вірусні інфекції, атаки з боку певних хімічних речовин, жирна їжа.

Якщо ваша печінка ослабне, вона трохи збільшиться в розмірах, набрякне і навіть може змінити колір. Ви при цьому будете відчувати себе млявими, не здатними ні на чому сконцентруватися. І вже, звичайно, всі ваші спроби скинути зайву вагу будуть приречені на невдачу.

Але як зрозуміти, чи все у вас в порядку?

Ви не можете схуднути, хоча «все робите правильно»

Ви робите фізичні вправи, стежете за тим, щоб раціон був збалансованим, але вага все одно не йде ….

Якщо з вами таке вже було або відбувається просто зараз, спробуйте сходити до лікаря на обстеження: подивитися на печінку на УЗД. Чим раніше ви це зробите, тим краще.

Проблеми зі шкірою

Тут кілька основних ознак. По-перше, шкіра може мати жовтуватий відтінок. Це свідчить про підвищення білірубіну, речовини, яка є причиною відомої вам з дитинства жовтяниці.

По-друге, запалення на шкірі, свербіж і її надчутливість – це теж вірна ознака певних проблем з печінкою.

По-третє, вас повинні насторожити поява висипу з маленьких червоних точок на шкірі.

Затемнення сечі

Причин, за якими сеча може поміняти колір і мати різкий неприємний запах, в основному, дві: або ви п’єте занадто мало води, або у вас проблеми з печінкою.

Зверніть також увагу на свій стілець: фекалії не повинні бути чорними або містити кров’янисті виділення.

Зміни в черевній області

Тут потрібно звернути увагу на два основні симптоми:

– Хронічні спазми в нижній частині живота.

– Відчуття «загазованості» і підвищеного тиску в животі. В кінцевому підсумку це призводить до накопичення в організмі зайвих рідин, а потім може дати ускладнення і на легені!

Хронічна втома і слабкість

Будь-який з цих симптомів, особливо в поєднанні з іншими, повинен бути сигналом до того, щоб негайно звернутися за медичною допомогою. З печінкою, як і з раком: чим раніше ви виявите проблему, тим швидше і простіше зможете її усунути.

Джерело

Поділись


Новини партнерів