Лікарі розповіли, кому необхідно їсти картоплю і банани

Картопля і банани вважаються небезпечними продуктами з точки зору дієт, однак їх оздоровчий потенціал часто недооцінюється людьми, заявили дослідники. Фахівці розповіли, кому зовсім не потрібно відмовлятися від їх вживання.

На сторінках журналу «Вісник Здоров’я» медики дали рекомендації щодо картоплі та бананів. За їх словами, в ході комплексних спостережень було зафіксовано, що їх вживання сприятливо позначається на стані гіпертоніків. Даний ефект вчені пов’язують з присутністю калію в складі цих продуктів.

«Присутність в раціоні харчування продуктів, що містять калій, допомагає позбутися від проблем з артеріальним тиском», – констатували експерти.

Та обставина, що калій благотворно впливає на структуру крові, робить продукти, які його містять, корисними не тільки при схильності до стрибків тиску, пояснили медпрацівники. Такі продукти при регулярному вживанні сприяють поліпшенню в стані шкірного покриву, тому їх слід їсти і тим людям, яким добре знайомі дерматологічні проблеми, додали вони.

Крім того, продукти з калієм допомагають підтримувати моложавий і свіжий вигляд шкіри, захищають від появи ранніх зморшок. Калій прискорює поділ клітин, сприятливо впливаючи на пружність шкіри, повідомили фахівці.

Що важливо, за їхніми словами, – берегти норму при вживанні таких продуктів, не переїдати. Як і будь-який нутрієнт, калій може чинити негативний вплив на здоров’я людини, якщо в організмі спостерігається його надлишок, відзначили лікарі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів