Вчені розповіли, що потрібно їсти для здоров’я печінки

Дослідники з США повідомили, що їм вдалося з’ясувати, які продукти варто вживати в їжу, щоб підтримати печінку здоровою.

Вчені говорять про те, що здоров’я печінки важливе для загального здоров’я організму, оскільки збої в роботі цього органу позначаються на стані всіх інших органів. Тому так важливо стежити за здоров’ям печінки. Правильне харчування допоможе зберегти печінку здоровою. Для цього є кілька продуктів, які повинні бути обов’язково в раціоні людини, а регулярне вживання дозволить цьому важливому органу своєчасно позбавлятися від токсинів, шлаків та іншого «сміття».

Найважливішим продуктом, за словами вчених, є часник. Вся справа в тому, що алліцин і селен які містяться в часнику можуть похвалитися бактерицидною дією, захищають організм від інфікування небезпечними мікроорганізмами. Також часник позитивно позначається на роботі всього шлунково-кишкового тракту, а крім того, підтримує імунітет людини. Другим важливим продуктом є спеція куркума, яка також здатна очищати печінку від токсинів, демонструючи жовчогінний ефект. Для досягнення ефекту важливо додавати спецію в більшість страв.

Крім того, вчені відзначили, що також корисними для печінки є грейпфрут і авокадо, але з цими продуктами потрібно проявляти обережність, особливо при наявності ниркової недостатності. Тому вживати їх потрібно в невеликій кількості, щоб не нашкодити організму, а тільки підтримати його роботу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів