Лікарі назвали продукти, що шкодять суглобам і кісткам

Медики нагадали, що до здоров’я суглобів і кісток також треба ставитися дбайливо, щоб уникнути хвороб опорно-рухової системи. Тому фахівці склали список продуктів, які негативно впливають на наші суглоби і кістки.

Найнебезпечнішими продуктами для кісток і суглобів є алкоголь і сіль. Алкогольні напої завдають шкоди всьому організму, в тому числі, кісткам. Щоб “переварити” алкоголь, організму потрібно дуже багато води. Він забирає рідину з багатьох органів, а при цьому у великій кількості вимивається кальцій. Також не потрібно занадто зловживати сіллю. Вона не тільки може “відкластися” на ваших суглобах, але також сприяє вимиванню кальцію з організму.

До речі, захоплюватися не варто будь-якими напоями – пийте стільки, скільки потрібно, адже разом з надлишком рідини, бактеріями і продуктами життєдіяльності з організму вимивається і кальцій. Особливо обережно потрібно ставитися до кави. Цей напій не слід вживати без міри – в ньому також містяться речовини, що вимивають кальцій. Найкраще кальцій засвоюється разом з вітамінами D і K, а ось вітамін А може йому завадити. Також кальцій не дуже добре засвоюється, якщо ви їсте занадто багато білка або клітковини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів