6 способів, які допоможуть знизити тиск без таблеток

З проблемою підвищеного артеріального тиску стикається кожна третя людина, і це за найскромнішими підрахунками. Експерти назвали 6 способів натурального зменшення показників тиску, тобто без допомоги ліків.

Зовсім недавно дослідники прийшли до висновку про те, що навіть злегка підвищений артеріальний тиск в середньому віці вже збільшує ризик старечого слабоумства в літні роки. Ось чому так важливо тримати показник тиску під контролем. Існує безліч лікарських засобів, призначених для зменшення артеріального тиску, але багато з них мають масу побічних ефектів. Важливо не допустити повноцінного розвитку гіпертонії і дотримуватися кількох правил, які дозволяють знижувати тиск без допомоги ліків.

Почнемо з рухливості – людина повинна ставити перед собою мету здійснювати помірні фізичні навантаження щодня, і особливо важливим тут є піша ходьба. Це має значення, якщо ваша робота міцно пов’язана з яким-небудь кріслом перед комп’ютером. Обов’язково скоротіть кількість солі в харчуванні, постарайтеся готувати взагалі без солі, додаючи її з сільнички на столі. Уникайте вживання солоних продуктів на зразок сиру, вершкового масла, деяких соусів, особливо соєвого і рибного. Не зловживайте алкоголем, так як надлишок спиртних напоїв збільшує артеріальний тиск.

Обов’язково стежте за рівнем кофеїну в раціоні. Давно встановлено, що кофеїн підвищує артеріальний тиск, але все ще тривають суперечки про те, чи потрібно жертвам гіпертонії повністю відмовлятися від цього напою. Одним з головних чинників тиску є стрес. Дуже часто стрес відчувають саме жертви гіпертонії через показники домашніх тонометрів. Вчені радять ні в якому разі не допускати розвитку панічних і тривожних станів, активно практикуючи медитацію, йогу та інші методи зниження стресу. На жаль, приблизно у 40% жертв гіпертонії навіть немає офіційного діагнозу, тому вони не приймають таблетки. А для контролю тиску це дуже важливо.

Джерело

Поділись


Новини партнерів