Неврологи б’ють на сполох! Всім жінкам потрібно прислухатися до цієї поради …

Сон – життєво важливий для організму процес, який допомагає відновлюватися після трудового дня. Скільки часу потрібно йому приділяти? У чому полягає різниця між чоловічою і жіночою потребою у відпочинку? Про це читайте в нашій статті.

Скільки потрібно спати?

1. Дами, готуйтеся до сну!

Складність функціонування жіночого мозку обумовлює необхідність в додатковому відпочинку. Джим Хорн, професор Університету Лафборо в Англії, говорить: «У жінок нестача сну міцно асоціюється з високим рівнем психологічного навантаження, а також зі значним почуттям незахищеності, депресії і злоби. У чоловіків такий зв’язок відсутній».

2. 8 годин? Зовсім необов’язково …

Скільки ж потрібно спати людині? Звичні вісім годин сну за ніч підходять далеко не всім – для більшості людей семи годин буває цілком достатньо. Проте професор Хорн нагадує, що жіночий мозок «має відмінну від чоловічої, більш складну структуру, тому його потреба в сні трохи вища» .

3. Чому мозок жінок діє складніше?

У порівнянні з чоловіками, жінки більш схильні до мультизадачності і використовують свій мозок в посиленому режимі. Відповідно, їм для відновлення потрібно більше часу, а сон, як ніщо інше, це відновлення забезпечує.

На питання, коли потрібно лягати спати, кожен відповідає сам. Рекомендований час відходу до сну – приблизно половина одинадцятої. Так ти зможеш захопити найкорисніший «сон краси», який триває тільки до півночі і відбивається на стані твого організму весь наступний день.

4. Як щодо втомлених чоловіків?

Професор Хорн зазначає, що чоловікам, робота яких пов’язана з прийняттям множинних рішень, також може знадобитися надмірна кількість сну. Але навіть в цьому випадку у жінки необхідність у відпочинку буде більшою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів