Дієтологи назвали продукти, які істотно прискорюють схуднення

Вчені закликали тих, хто прагне схуднути, не рахувати калорії, а замість цього звертати увагу на склад продуктів.

Продукти з низькою енергоємністю, але багаті поживними речовинами, допомагають отримати струнку фігуру найефективніше, вважають дієтологи.

Доктор Нікола Бакланд з Університету Лідса висловився про те, що для тих людей, що худнуть великою проблемою є почуття сильного голоду між прийомами їжі, яке штовхає їх на шкідливі перекуси і приводить до перебільшення поглинання калорій. Справитися з цим добре допомагають певні продукти.

«Ми виявили, що люди з «правильним» набором продуктів були схильні відчувати протягом дня менший голод, хоча в цілому вони споживали менше калорій в порівнянні з людьми, які не їли цих продуктів. Їжа, про яку йде мова, містить багато води, білка і клітковини», – розповів доктор Бакланд.

Зокрема, продуктами, які допомагають не переїдати і зменшувати кількість калорій, які з’їдаються за день, як з’ясували фахівці, є свіжі фрукти, овочі, пісне м’ясо, риба, яйця і бобові. Дослідження показало, що люди з надмірною вагою, які вживали таку низькоенергетичну їжу, за 14 тижнів втратили в середньому по 5-6 кілограмів.Люди, що схудли, повідомили, що відчували себе менш голодними і перестали відчувати сильну тягу до нездорової їжі, яка була їм добре знайома раніше.

У той же час група людей, що харчувалися звичними для себе продуктами, але з тим же рівнем добової калорійності – до 1400 калорій – втратила за 14 тижнів експерименту тільки 3 кілограми.

Вчені констатують: продукти з рівною кількістю калорій, але з різним складом поживних речовин в кінцевому підсумку по-різному відіб’ються на фігурі, оскільки їх компоненти викличуть в організмі відмінні один від одного реакції, що зачіпають в тому числі і метаболізм жирових клітин. 250 грамів моркви і 20 грамів шоколаду рівноцінні за кількістю калорій, але користь для схуднення більше від моркви, підкреслили експерти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів