Названий кращий і доступний продукт для порятунку серця на кожен день

Вчені з США знайшли доступні «ліки» від хвороб серця і ожиріння серед дешевих продуктів харчування.

Американські фахівці закликали щодня з’їдати по жмені квасолі – така звичка, за їхніми словами, ефективно оздоровлює серце і захищає від набору жирової маси. Дана властивість квасолі пов’язана з дуже високим вмістом в її складі білка і клітковини.

Науковці довели цей висновок дослідами на мишах, що страждали від ожиріння. Введення квасолі в раціон харчування мишей дозволив значно зменшити вагу гризунів за час експерименту – цей ефект був пов’язаний з тим, що продукт істотно знижував рівень холестерину у тварин.

Вчені стверджують, що оздоровчий ефект квасолі щодо серця актуальний і для раціону людей. Щоденна порція квасолі дієво знижує ризик серцево-судинних захворювань, ожиріння, діабету і інсульту, констатували в результаті автори дослідження.

«Квасоля рекомендується тим, хто страждає гіпертонією, атеросклерозом, неприємностями з серцевим ритмом і іншими захворюваннями серця і судин. Вона незамінна для людей з ослабленою нервовою системою: вживання квасолі швидко допомагає відновити сили. Крім цього квасоля – відмінна профілактика і підмога в лікуванні туберкульозу», – про це говорять дані вчених.

За словами американських фахівців, бобові позитивно впливають на стан пацієнтів з діабетом 2-го типу. На тлі вживання цих продуктів спостерігається зменшення процесу пошкодження тканин, пов’язаного з переокисленням ліпідів. З чим, в свою чергу, корелює і поліпшення стану серця.

Джерело

Поділись


Новини партнерів