6 продуктів, щоб збільшити споживання вітаміну Е

Вітамін Е, також відомий як альфа-токоферол, – жиророзчинний ліпосамієліт, відомий завдяки своїм потужним антиоксидантним ефектам та ролі у синтезі гем-пігменту. Це важливий компонент гемоглобіну. Тож виникає потреба збільшити споживання вітаміну Е.

Його всмоктування організмом допомагає захистити тканини від негативної дії вільних радикалів.

Насправді, вітамін Е відіграє важливу роль у профілактиці деяких захворювань, які викликає старіння.

Ваше тіло вимагає високих доз цього вітаміну, щоб імунна система працювала належним чином. Зрештою, він допомагає боротися з патогенами, які атакують ваші тканини та клітини.

Його також називають “вітаміном молодості”, тому що він допомагає підтримувати здоров’я шкіри та волосся, попри плин часу.

Найкраще за все те, що ви можете отримати щоденну порцію вітаміну Е за допомогою різноманітних продуктів, які можна легко додати до раціону.

Сьогодні ми хочемо поговорити про шість найкращих продуктів, щоб ви не забували їсти їх регулярно.

1. Їжте мигдаль, щоб збільшити споживання вітаміну Е

як збільшити споживання вітаміну Е
  • Мигдаль – горіх, який має дуже високий вміст вітаміну Е та здорових жирних кислот, таких як омега-3.
  • Ці поживні речовини, окрім основних мінералів, допомагають зберегти клітини в хорошому стані. Крім того, вони також зменшують ризик серцево-судинних та запальних захворювань.
  • Кожні 100 грамів мигдалю містять до 26 мг вітаміну Е
  • Оскільки в ньому багато калорій, краще вживати мигдаль лише помірно.

2. Шпинат

Зелені листові овочі, як от шпинат, є здоровим джерелом вітаміну Е. Вони мають низьку кількість калорій, але велику кількість важливих поживних речовин для організму.

У цьому випадку цей овоч містить неймовірну кількість вітаміну Е

Поряд з іншими антиоксидантами, шпинат допомагає захистити тіло від хронічних захворювань, які виникають у результаті окисного пошкодження.

Крім того, він забезпечує необхідні мінерали, які допомагають утворювати еритроцити та зміцнювати кістки та суглоби. Серед них:

  • залізо
  • магній
  • кальцій
  • цинк
  • калій

3. Кале

яким чином збільшити споживання вітаміну Е

Кале або браунколь є ще одним рослинним джерелом значних кількостей вітаміну Е та інших важливих поживних речовин, які захищають ваше тіло від негативних наслідків старіння.

За оцінками експертів, одна чашка цього інгредієнта забезпечує від 6 до 8% рекомендованої добової норми вітаміну Е.

Вона також містить клітковину та важливі мінерали. Після того, як вони поглинаються організмом, вони підтримують метаболічну функцію, щоб запобігти таким проблемам, як діабет та ожиріння.

4. Папая

Папая, відома у всьому світі завдяки високому вмісту вітаміну С і харчових волокон, є фруктом, антиоксидантний ефект якого може протидіяти впливу вільних радикалів на ваші клітини та тканини.

Завдяки значним кількостях вітаміну А, калію, магнію та інших мінералів, папая підтримує функцію всіх систем організму.

Регулярне споживання папаї зменшує ризик розвитку вірусних та запальних порушень. Крім того, це також покращує зовнішній вигляд вашої шкіри.

5. Оливки

що допомагає збільшити споживання вітаміну Е

Оливки відомі своїми численними застосуваннями на кухні. Однак вони мають інші лікарські призначення та переваги як для фізичного, так і для психічного здоров’я.

Вони допомагають збільшити споживання вітаміну Е і незамінних амінокислот. Разом вони створюють захисний бар’єр проти впливу вільних радикалів.

Оливки також містять невелику кількість незамінних жирних кислот, протизапальні ефекти яких покращують здоров’я суглобів та запобігають зносу, пов’язані зі старінням.

6. Авокадо

Авокадо є одним із найкращих харчових продуктів для здорового раціону не тільки тому, що він містить вітамін Е, але й тому, що він забезпечує здорові жирні кислоти, вітаміни групи В та мінерали.

  • Вони мають трохи більший вміст калорій, ніж інші фрукти та овочі. Однак концентрація поживних речовин робить авокадо однією з найкращих дієтичних добавок.
  • Використовуючи їх зовні, ви можете покращити здоров’я шкіри та волосся, зокрема зменшити ознаки старіння на обличчі.

Коли ви додасте ці продукти до свого раціону, ви отримаєте потужні та важливі антиоксиданти, щоб підтримати організм та збільшити споживання вітаміну Е.

У результаті це сприятиме покращенню здоров’я та знизить ризик появи зморщок та інших ранніх ознак старіння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів