Корисна властивість дині, про яку відомо не всім

fresh melon on wooden table

М’якоть дині не тільки багата вітамінами, мікроелементами, в тому числі корисними кислотами і антиоксидантами, але і є природним засобом від депресії і постійного відчуття втоми. Про це повідомила дієтолог Людмила Бабич.

Нерідко для підвищення настрою рекомендують вживати в їжу шоколад і банани, але, наприклад, диня нічим не поступається їм за цими якостями, не кажучи вже про те, що калорій в ній куди менше.

При відсутності прямих протипоказань, диню можна їсти хоч через день, але варто при цьому пам’ятати, що ця ягода – самостійний продукт, його не варто змішувати з іншими і завершувати трапезу нею як десертом.

«Вітаміни і мікроелементи, якими багата диня, благотворно впливають на всю нервову систему. При цьому вже через кілька хвилин після споживання дині в організмі підвищується рівень серотоніну, який часто називають гормоном щастя», – каже лікар.

При цьому фахівець застерігає, що при всіх своїх корисних властивостях, диня є досить «примхливим» продуктом, який не варто змішувати з іншими стравами і вживати на десерт після обіду. Вживати ці плоди потрібно, як мінімум, через півтори години після їжі.

Особливо небезпечно змішувати диню з молочними і кисло-молочними продуктами, солодкими напоями, випічкою, булками і тортами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів