Апельсин давно відомий не тільки завдяки прекрасним смаковим якостям,а й своїми лікувальними властивостями:
1. підвищує імунітет
2. покращує апетит
3. знижує стомлюваність
4. зменшує набряклість
5. сприяє швидкому відновленню ран
6. нормалізує обмін речовин, допомагаючи при боротьбі з ожирінням, а також покращує роботу травної системи (посилює моторну функцію товстого кишечника і зменшує у ньому гнильні процеси)
7. допомагає при боротьбі з гіпертонією і атеросклерозом (знижує проникність стінок судин)
8. ефективний при лікуванні подагри, хронічних захворювань жовчного міхура, а також для профілактики і лікування гіповітамінозів
Апельсиновий сік у чистому вигляді застосовують для комплексного лікування злоякісних пухлин, гастритів і колітів, анемії, гіпертонії, атеросклерозу, цинги, ожиріння, інфекційних, і простудних захворювань. Він також ефективний при порушеннях роботи печінки і жовчовивідних шляхів, набряках, запорах, метеоризмі, сечокам’яній хворобі, підвищеній кровоточивості ясен і інших видах кровотеч, для лікування шкірних захворювань.