Продукти, які треба їсти щоденно

Зокрема, вчені радять вживати продукти з колагеном – курячий бульйон, желатин, яйця, горіхи, гриби. Колаген відрізняється властивістю зміцнювати суглоби і покращувати стан шкіри (фактично омолоджувати), а також підвищувати імунітет.

За словами фахівців, крім колагену, в курячому бульйоні містяться також корисні мінерали і амінокислоти, яким теж притаманна здатність активізувати функції імунітету.

Крім того, для зміцнення захисних властивостей організму дуже корисні йогурти та кисломолочні продукти. Завдяки їх регулярному вживанню поліпшується мікрофлора кишечника, що є найважливішою умовою для більш сильного імунітету. На додаток експерти відзначили, що здоровий кишечник забезпечує і хороші якості сну, швидке відновлення організму в разі хвороб.

Ще один цінний продукт для імунітету – жирна риба.  Кислоти омега-3, які є в її складі дозволяють організму контролювати запальні процеси, не допускаючи їх поширення. Вчені вказали і на той факт, що білок, який міститься в рибі, бере участь в побудові імунних клітин і постачає організм цінними для нього амінокислотами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів