Три поради лікарів, які допоможуть продовжити життя після пенсії

З урахуванням перспективи підвищення пенсійного віку стало особливо актуальним питання про те, як жити, а не доживати до пенсії. За словами вчених, є прості, але досить дієві методи, які допомагають продовжити здоров’я за рахунок власних зусиль.

Професор Російського геронтологічного науково-клінічного центру Надія Руніхіна висловилася про те, що найкращими ліками від старості є фізична активність, яка захищає від старіння м’язи і суглоби, а також зміцнює судини і серце. Лікар наполягає, що починати регулярно займатися спортом або робити зарядку ніколи не пізно – це в будь-якому віці призводить до поліпшення здоров’я.

«Навіть якщо ви все життя пили, курили і не займалися собою, то все одно варто відмовитися від шкідливих звичок і почати збільшувати свою фізичну активність, нехай навіть в 50 років» – зауважила Надія Руніхіна.

Фітнес-тренери в свою чергу кажуть, що рівень фізичних навантажень для людей середнього віку має становити три-чотири заняття з інтенсивним навантаженням на тиждень по півтори-дві години. При цьому можна відвідувати спортзал, ходити в басейн, бігати, грати в футбол, волейбол та інші активні спортивні ігри. Біг показаний далеко не всім, так само, як і силові вправи. Тому перед переходом до спортивного способу життя важливо порадитися з лікарем.

Інший важливий засіб довгого життя – наявність інтересу до ньогго, соціальна активність. Важливо підтримувати в собі потребу бути діяльним, перебувати серед інших, приносити користь. Люди, які з виходом на пенсію не «ламаються» в психологічному плані, шукають нові шляхи для реалізації своїх можливостей і здібностей, а також обзаводяться новими знайомствами по інтересам, довго не старіють духом і довше живуть.

За словами російського психолога Маргарити Нікуліної, активно жити виходить насамперед у тих, хто не перестає займати свій мозок.

«Ті, хто почав вчити в пенсійному віці іноземну мову, хто продовжує жити своєю професією і стежить за всім новим, що в ній відбувається, – молоді і в 80, і в 90 років. У них є мотивація, бажання жити », – сказала фахівець.

Джерело

Поділись


Новини партнерів