Лікарі назвали напої, які заважають схудненню

Для багатьох людей, які намагаються схуднути, це може стати відкриттям.

Виявляється, улюблені багатьма фруктові соки і смузі можуть нашкодити здоров’ю, – наприклад, тим, що зводять нанівець всі зусилля, які люди прикладають для того, щоб схуднути. Про небезпеку фруктових соків розповіла дієтолог Антоніна Стародубова.

Замість фруктових соків краще пити просту чисту воду, а фрукти вживати як такі, заявила експерт. За словами Стародубової, фруктові соки, в тому числі свіжовичавлені, містять в собі багато легкозасвоюваного цукру. При цьому, на відміну від цільних фруктів, соки не містять клітковини, яка б сповільнювала всмоктування цукру. Велика кількість цієї речовини сприяє істотним стрибкам цукру в крові, викиду інсуліну і разом з цим -шаленому апетиту, який точно не допоможе тим, хто на дієті.

До цього дослідження вчених з Прінстонського університету завершилося вердиктом фахівців про те, що фруктові соки дуже небезпечно вживати натщесерце – в такому варіанті соки фактично знищують мікрофлору кишечника. Також є дані про те, що звичка пити фруктові соки у великій кількості щодня підвищує ризик померти від серцевих патологій.

Вчені стверджують, що вживання багатих цукром соків змушує внутрішні системи організму задіяти додаткові ресурси для стабілізації цукру – це в підсумку послаблює імунітет.

Джерело

Поділись


Новини партнерів