Вчені розповіли, від яких хвороб може вберегти апельсин

За словами дієтологів Сари Брюер і Джульєтти Келло, цитрусові є ключем до молодості і довгого життя. У своїй книзі «Їжте краще, живіть довше: зрозумійте, що потрібно вашому організму, щоб залишатися здоровим», вони рекомендують їсти хоча б один апельсин в день. Не виключають спеціалісти і вживання інших цитрусових.

Зокрема, мова йде про вітамін С, який допомагає знизити рівень холестерину, що прямим чином впливає на стан серцево-судинної системи. У 2015 році данські вчені проаналізували медичні показники 100 тисяч чоловік, вивчивши їх особливості харчування. Вони виявили, що ті, хто їв більше фруктів і овочів, мали на 15% нижчий ризик серцево-судинних захворювань, ніж ті, хто ніколи їх не їв. Люди також мали на 20 відсотків нижчий ризик ранньої смерті від всіх причин.

Аскорбінова кислота є потужним антиоксидантом, допомагає блокувати деякі пошкодження, викликані вільними радикалами. Органічна речовина є необхідною і для виробництва колагену, що безпосередньо пов’язано з появою зморшок. До вищесказаного додається і властивість вітаміну в запобіганні атеросклерозу. Апельсини в якійсь мірі запобігають появі раку, тільки якщо це стосується високих доз компонента.

«Численні дослідження показують, що дієти з високим вмістом цитрусових захищають від багатьох захворювань, включаючи рак, артрит, хвороби серця, катаракта і діабет. Факти говорять самі за себе, апельсини здатні запобігти онкології стравоходу, порожнини рота, гортані, глотки і шлунка на 40-50 відсотків. Захисні поживні речовини фруктів складаються не тільки з вітаміну С, у них багато калію, фолатів і флавоноїдів. Таким чином харчовий продукт можна сміливо назвати суперфруктом», – підсумували вчені.

Джерело

Поділись


Новини партнерів