Лікарі розповіли, що означає дзвін у вухах

Прослуховування музики в транспорті (машині або метро) музики може понизити якість слуху, попереджає доктор Нішит Схах. Більшість людей слухають музику саме по дорозі на роботу, навчання в мобільних телефонах, плеєрах, комп’ютерах.
Окрім гучної музики з навушників додаткове звукове забруднення створює шум машин і потягу. Також важлива тривалість. Чим голосніше звук, тим менше часу вуха здатні його витерпіти. Якщо нехтувати рекомендаціями фахівців, можливий розвиток часткової глухоти. Причому, зниження якості звуку людина може довгий час не помічати. Проте в літньому віці це стане очевидно.

Дослідження показало: з подібною проблемою нерідко стикаються люди, часто відвідуючі концерти і клуби. Як тільки ви почуєте дзвін у вухах, значить, не за горами зниження слуху. Також мало хто знає, але різка зміна обстановки (коли з шумного приміщення людина потрапляє в абсолютну тишу) може бути ще небезпечніше для вух.

Якщо ж людина не може і дня прожити без музики, Схах рекомендує витратитися на хороші навушники з шумозаглушуванням. Тоді не доведеться викручувати гучність на максимум, намагаючись заглушити зовнішні звуки. А ось витрачаючи усього лише п’ять хвилин в день на прослуховування гучної музики, можна оглухнути.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів