Лікарі назвали простий засіб для профілактики раку

Вчені університету Маршалла (США) провели експеримент по дії волоських горіхів на лабораторних гризунах. Вагітних самиць мишей годували волоськими горіхами, і продовжували давати їм горіхи під час годування.

Учені університету Маршалла (США) провели експеримент по дії волоських горіхів на лабораторних гризунах. Вагітних самиць мишей годували волоськими горіхами, і продовжували давати їм горіхи під час годування. Таким чином, мишенята отримували горіхи упродовж усього розвитку.

Експеримент показав, що горіхова дієта допомагає понизити ризик раку молочної залози в 2 рази. Причому, якщо пухлини у гризунів і з’являлися, то виявлялися не злоякісними.

Грунтуючись на результатах, професор Елейн Хардман рекомендує жінкам вживати по 50-55 г волоських горіхів в день.

Про антиракові властивості волоського горіха учені вже говорили. Минулого року дієтологи з Департаменту харчування в Америці довели, що волоські горіхи уповільнюють зростання ракової пухлини на простаті у мишей і чинить дію на гени, що відповідають за контроль зростання пухлини і метаболізм.

Також волоські горіхи багаті рослинними жирами з поліненасичених жирних кислот, що дозволяє понизити рівень холестерину і поліпшити стан судин. Правда, слід пам’ятати, що це хоч і рослинні, але все-таки це жири. Отже, для людей, котрі худнуть, волоські горіхи не кращий вибір, адже в 100 грамах горіхів міститься більше 60 грамів жирів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів