Спеціалісти назвали дієту, що зупинить процеси старіння мозку

Американські дослідники з Університету Кентуккі у ході досліджень з’ясували, що кетогенна дієта здатна поліпшити когнітивні здібності й знизити ризик розвитку нейродегенеративних захворювань.

Дослідження фахівців опубліковано на сайті MedicalXpress. Вчені провели досліди на мишах.

В ході експерименту мишей розділили на дві групи. Перші в віці 12-14 тижнів харчувалися відповідно до кетогенної дієти, а другі – отримували звичайний корм.

Через 16 тижнів у першої групи гризунів покращився баланс мікрофлори кишківника, збільшився мозковий кровообіг, знизився рівень цукру в крові.

Така дієта активізувала процес очищення нервових тканин від бета-амілоїдів, які, імовірно, впливають на розвиток хвороби Альцгеймера.

Висновок вчених: кето-дієта зупиняє процеси старіння в мозку.

З чого складається кетогенна дієта?

Суть цієї дієти полягає в правильному співвідношенні між білками та жирами. Кето-дієта передбачає у кілька разів більше жирів, ніж білків. У раціоні повинні бути жирні молочні продукти, яйця, рослинні масла, жирна риба, м’ясо птиці, горіхи, а також свіжі овочі.

Що таке хвороба Альцгеймера?

Це захворювання, яке виникає у людей у похилому ​​віці. Воно характеризується послабленням функцій головного мозку. Через це людина не може піклуватися про себе самостійно – вона потребує постійного нагляду і сторонньої допомоги.

Джерело

Поділись


Новини партнерів