4 типові звички, які заважають схуднути

За словами вчених, метаболізм людини частково залежить від генетики і віку. Але на нього істотно впливає ще один фактор – це щоденні звички. Деякі з них призводять до уповільнення обміну речовин.

Так, фахівці відзначають, що метаболізм може зробити більш повільним манера пізно снідати. Експерти вважають, що снідати треба протягом 30 хвилин після пробудження: чим раніше, тим краще. Справа в тому, що ранній сніданок особливо ефективно змушує організм перетворювати калорії в енергію і бути активним протягом дня.

Інша шкідлива для метаболізму звичка – вживати на сніданок велику кількість вуглеводів. Для розгону обміну речовин краще їсти білок, тому ідеальними для сніданку будуть яйця. Їх білок вимагає для перетравлення витрачати більше калорій, ніж цього вимагатиме, наприклад, з’їдена каша.

Якщо ви мало п’єте води, це теж уповільнює метаболізм. Без достатньої кількості вологи клітинні процеси, що відбуваються в тілі, сповільняться, а, значить, з жиру перестане активно вироблятися енергія.

Також не потрібно робити великих пауз між прийомами їжі і голодувати. Зменшення кількості їжі занурює організм в стан стресу, в якому тіло починає економити запасений жир, а одержувані калорії витрачати на створення нових жирових запасів. Для гарного метаболізму їсти потрібно досатньо і часто, підкреслили дієтологи.

 

Поділись


Новини партнерів