Лікарі підказали, який овоч обов’язково повинен бути в раціоні людей похилого віку

Баклажан є не тільки смачним, але і корисним. Він містить клітковину, розчинні цукри, пектин, білки, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, вітаміни С, В1, В2, В5, РР.

Через вміст вітаміну РР (нікотинова кислота) кинути палити стане легше, організм буде краще переносити нікотинове голодування.

Баклажан – хороший помічник в дієтичному харчуванні. Всього 28 ккал на 100 г. Містить велику кількість клітковини, яка допомагає виводити організму зайву рідину разом зі шлаками. У них містяться всі необхідні людському організму мікроелементи.

Пектин допомагає стимулювати травлення і не дає застоюватися жовчі. Завдяки пектину, виводиться зайвий холестерин. Але, потрібно враховувати те, що під час смаження баклажани вбирають багато олії. Для тих, хто хоче схуднути або поліпшити своє самопочуття за допомогою баклажанів краще вживати запечені або тушковані страви.

Люди похилого віку повинні включити баклажан в свій раціон харчування. Він допомагає боротися з атеросклерозом, остеохондрозом та остеопорозом, а також зміцнює кістки.

Не рекомендується вживати перестиглі плоди, в них міститься велика кількість соланіну. Соланіном, як відомо можна отруїтися. При отруєнні з’являється задишка, коліки, нудота. Щоб очистити організм від соланіну, потрібно пити багато чистої води.

Баклажани приносять користь організму при правильному приготуванні. Перед приготуванням потрібно нарізані баклажани посолити і залишити на 30 хв. Потім злити сік і промити, таким чином, зникне вся гіркота.

Джерело

Поділись


Новини партнерів