Продукти, які не варто вживати після 40 років

Спеціалісти стверджують, що слідкувати за харчуванням у віці після 40 років дуже важливо, особливо жінкам.

Відсвяткувавши 40-річчя, експерти рекомендують відмовитись від сосисок. Крім того, що сосиски дуже жирні, у них також зазвичай багато натрію, – таке поєднання підвищує ризик розвитку захворювань серця і судин.

Інший різновид м’яса, від якого треба відмовитись, – це м’ясо, приготоване на грилі, шашлики. Учені застерігають: чим вища температура приготування м’яса, тим більше в його соці утворюються сполуки, здатні викликати рак кишечника. З віком тенденція до розвитку цих захворювань посилюється.

Також дослідники не рекомендують вживати у віці після 40-ка продукти і напої, що містять штучні шоколадні приправи. Ці продукти дуже негативно впливають на чутливість організму до інсуліну, що збільшує вірогідність розвитку діабету другого типу.

Жінкам спеціалісти рекомендують не вживати соуси. Насичені гострими і солоними інгредієнтами, такі соуси, за словами лікарів, не підходять жінкам. Крім того, слід викреслити з раціону продукти, багаті рафінірованними карбідудами, – вироби з білого борошна, білий рис. Вони належать до продуктів з високим глікемічним показником, які збільшують вміст цукру в крові.

Джерело

Поділись


Новини партнерів