Спеціалісти назвали безпечну денну норму хліба

Дієтологи рекомендують не відмовлятися від хліба, оскільки цей продукт є здоровим джерелом вітамінів і мікроелементів – зокрема, вітамінів групи В, вітаміну Е, заліза, магнію.

Говорячи про те, який хліб найкращий, якщо виходити з його потенціалу користі для здоров’я, медики відзначили наступне: якщо в чорному трохи більше вітамінів і клітковини, то білий рідше викликає здуття живота і печію, також корисно регулярно вживати цільнозерновий хліб.

Чи можна через вживання хліба погладшати? На думку експертів, це неможливо за умови, що цим продуктом не зловживають. При відсутності протипоказань по здоров’ю, можна вживати до 300 грамів хліба на день.

“Щоб зрозуміти, наскільки якісний хліб, натисніть на нього пальцем. Якщо сильно проминається і відновлює свою форму повільно, в тесті занадто багато розпушувачів. До речі, дуже яскраво виражений хлібний запах у пекарні говорить про те, що хліб зберігається в неправильних умовах”, – поділилися фахівці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів