Медики назвали один з найкорисніших напоїв для чоловічого здоров’я

Якщо чоловік хоче стати батьком, йому слід активніше налягати на каву. Дві чашки цього напою в день більш ніж в два рази збільшують ймовірність успішного зачаття.

Чоловіки, які вживають в день по дві чашки чаю або кави, більш ніж в два рази частіше домагаються успіху при спробах зачати дитину зі своїми партнерами, як показало дослідження. Коментуючи його результати, експерти заявили, що даний ефект пояснюється впливом кофеїну на дві хімічні речовини під назвою ATP і GTP. Кофеїн запобігає їх розщепленню, а це сприяє збереженню більшої кількості енергії, доступної для сперматозоїдів.

Фертильність чоловіка традиційно оцінюють за двома ознаками: кількість сперматозоїдів і їх мобільність. Перший показник визначає, яка кількість сперматозоїдів міститься в спермі, адже чим їх більше, тим вищою є ймовірність запліднення. Другий показник є навіть трохи більш важливим, адже від швидкості пересування сперматозоїдів залежить ймовірність їх зустрічі з яйцеклітиною. Чим швидше сперматозоїди рухаються, тим більше у них шансів наздогнати яйцеклітину і запліднити її, що призведе до створення ембріона і початку повноцінної вагітності.

Для цієї самої рухливості сперматозоїдів потрібна енергія, і дослідження показало, що вони можуть її отримати завдяки вживанню напоїв з кофеїном. Ті ж самі дослідники з’ясували, що якщо жінки кожен день вживають алкоголь, то ймовірність зачаття у них знижується на 26%.

Джерело

Поділись


Новини партнерів