Дієтологи розкрили найкорисніший рецепт приготування картоплі

169

Практично, щодня кожна середньостатистична сім’я вживає страви з картоплі. І це просто пояснити, картопля – дуже поживний овоч, з нього можна приготувати багато різних страв, від закусок до гарячих.

Але біда в тому, що картопля провокує набір зайвої ваги, тому треба правильно поєднувати її з іншою їжею. Глава дослідницького центру “Здорове харчування” Олег Медведєв розповів, що найнебезпечніші способи приготування цього продукту – це смаження на сковорідці і приготування у фритюрі. Пыд час такоъ обробки крохмаль, що міститься в цьому овочі, перетворюється на шкідливі вуглеводи.

Так виходить, що наш організм реагує на картоплю, як на солодке і борошняне. Тому в крові відразу ж піднімається рівень глюкози, і підшлункова залоза виділяє відразу багато інсуліну, щоб розщепити її. Незабаром може розвинутися інсулінова резистентність, яка веде до появи діабету.

Лікар розповів про те, про що багато з нас ніколи б не подумали:

Багато хто не здогадується про те, що більшість кондитерських виробів виготовлені на основі картоплі – з неъ отримують крохмальну патоку.

Таким чином, фахівець порадив запікати картоплю або відварювати “в мундирі”, тоді овоч зберігає корисні властивості. Також фахівець порадив відмовитися від вживання картоплі з м’ясом, якщо ви не хочете набрати зайву вагу.

Найкорисніше поєднання – це картопля з квашеною капустою або іншими овочами. Худніть на здоров’я!

Джерело

Поділись


Магазин