Медики розповіли, як позбутися від діабету без ліків

Канадські медики заявили, що періодичне голодування допомагає позбутися від діабету другого типу. Про це повідомляє журнал BMJ Case Reports.

Відзначається, що недавно до лікарів звернулися троє хворих чоловіків, які страждали на діабет другого типу. Всі вони приймали інсулін та інші препарати, які придушували хворобу. Оскільки пацієнти не хотіли вирішуватися на операції і інші способи лікування, лікарі запропонували їм взяти участь в експерименті. Суть його полягала в тому, щоб позбутися від діабету за допомогою голодування.

Два пацієнта погодилися на менш щадний режим і їли через день, а третій – кожні три доби. Цієї дієти чоловіки дотримувалися близько 10 місяців. За їх здоров’ям весь цей час стежили вчені.

В результаті експеримент пройшов успішно. Через місяць хворі змогли повністю відмовитися від антидіабетичних препаратів, адже рівень глюкози та інсуліну в їх крові впав майже до нормального рівня. А через кілька місяців чоловіки змогли скинути вагу на 10-18% і позбутися від наслідків розвитку хвороби.

Лікарі наголосили, що така терапія ефективна, але доказів того, що вона допомагає у всіх випадках, поки не існує.

Поділись


Новини партнерів