10 гарнірів, які не зашкодять вашій фігурі

Намагаючись скинути зайві кілограми або утримати вагу, ми часто переходимо на одні салати, повністю забуваючи про гарніри: салат і риба, салат і м’ясо – і так кожен день! Іноді такий «піст» закінчується зривом в найближчому фаст-фуді. Як уникнути подібної долі? Урізноманітнити раціон гарнірами. Автор системи самовдосконалення «Мінус 60» Катерина Міріманова розповіла, які гарніри не зашкодять фігурі і будуть особливо корисні.

1. Запечені овочі. По-перше, вони набагато смачніші, ніж варені і навіть смажені. По-друге, в них зберігається набагато більше вітамінів, особливо якщо запікати цілими разом зі шкіркою, а потім вже обробляти і заправляти зеленню, йогуртом або оливковою олією. Таким чином можна готувати баклажани, кабачки, перець, помідори, цвітну капусту і навіть ріпчасту цибулю. Просто змастіть овочі олією, вкладіть на застелене папером деко і поставте його в духовку, розігріту до 200 ° С.

2. Кус-кус. Багато хто не любить цю крупу, вважаючи її сухою і несмачною. Насправді ж ви просто не вмієте її готувати. Простий секрет: в ідеалі потрібно готувати цю крупу в таджині. Якщо його немає, підійде глибока сковорідка типу вок. Просто тушкуйте улюблені овочі на оливковій олії, засипте кус-кус, додайте невелику кількість овочевого бульйону і накрийте кришкою. У такому вигляді ви зможете їсти кус-кус набагато частіше. Ця страва допоможе вам впоратися зі стресом, тому що містить вітаміни групи В і залізо.

3. Салати з теплими овочами і фруктами. Ще один смачний і незвичайний хід. Ми звикли, що якщо салат з помідорів і огірків, то всі овочі в ньому обов’язково повинні бути свіжими. А чому б не спробувати інший варіант і не додати обсмажений або запечений баклажан, кабачок, будь-який інший овоч на ваш смак? А може навіть гаряче яблуко або персик, погашений з чайною ложкою коньяку? Це незвично, смачно і корисно. І тоді овочеві салати НЕ будуть набридати вам кожен день.

4. Картопля з овочами. Існує думка, що картопля шкодить фігурі. Зовсім ні, якщо ви вживаєте її в обід і з овочами! Ідеальний варіант для картоплі – це запекти її в мундирі в духовці або мікрохвильовій печі (якщо немає часу). Так вона збереже максимальну кількість корисних речовин. У тому числі і вітамін С.

5. Лобіо і інші страви з бобових. Прекрасний гарнір, що ідеально підходить до страв з пасти і картоплі для тих, хто не хоче погладшати. Він містить величезну кількість корисних речовин, сприяє зниженню холестерину! Незамінна річ для людей, які регулярно постять, оскільки це прекрасне джерело білка. Бобові також важливі для жінок за 40, тому що містять речовини, що сприяють виробленню жіночих гормонів.

6. Овочі на пару. Надзвичайно корисний варіант гарніру. При такому способі приготування овочі не тільки зберігають більшу кількість вітамінів і клітковини, але і виглядають красивіше, оскільки практично не відрізняються за кольором від свіжих. Але пам’ятайте, що для того, щоб зберегти більше вітамінів, солити овочі потрібно вже після приготування на пару.

7. Рис. З одного боку, ми його любимо, з іншого – він не завжди виходить смачним і, як наслідок, нечасто з’являється в нашому меню. А дарма! У цьому продукті містяться вітаміни групи B, які сприяють поліпшенню роботи кишечника, виводять шлаки з організму. Щоб рис завжди виходив смачним, обов’язково ретельно промивайте його до приготування. Потім заливайте водою так, щоб вона покривала рис на два пальця, також додайте кілька столових ложок оливкової олії, пару зубчиків часнику, сіль і лавровий лист. Такий рис буде набагато смачнішим, і ви будете вживати цей гарнір частіше.

8. Паста. Ще один незаконно «ображений» продукт. Макарони не тільки не шкідливі для фігури, але і корисні, якщо вживати їх з овочевими гарнірами замість м’яса або риби. Важливо також вибирати макарони з твердих сортів пшениці, вони корисніші. Проте не варто вживати їх більше ніж один раз на тиждень.

9. Гречка. Дуже важливий продукт, один з найбільш «залізовмісних». А це означає, що він допоможе позбутися від хронічної втоми, анемії, знизить хворобливість місячних.

10. Рисові листи для спринг-ролів. Напевно ви бачили їх в магазині, але обходили стороною, а дарма! Нарівні з рисовою локшиною (важливо читати склад, там повинен бути тільки рис) вони допоможуть вам зробити корисний гарнір на швидку руку, який майже не містить калорій. Пласти замочуються в холодній або гарячій воді, а потім в них загортається будь-яка начинка: курка з перцем, качка з огірком і зеленою цибулею, помідори і огірки – все, що прийде вам в голову!

 

Поділись


Новини партнерів