Лікарі назвали протипоказання до вживання часнику

Часник має багато цілющих властивостей і є одним з найкращих продуктів, що зміцнює імунну та серцево-судинну систему. Однак, деякій категорії людей, щоб уникнути загострення хронічних захворювань, протипоказано вживати в їжу цей продукт.

По-перше, медики радять виключити з раціону часник при таких захворюваннях шлунково-кишкового тракту, як гастрит, виразка шлунка, панкреатит, холецистит, при каменях в жовчному міхурі і проблемами з печінкою. Протипоказаний часник також при діареї, оскільки цей продукт загострює запальні процеси в кишечнику.

Не варто вживати цей овоч при очних хворобах. Часник містить хімічні речовини, які можуть подразнювати слизові оболонки очей.

Слід відмовитися від цього продукту при гіпотонії, оскільки часник має властивість знижувати кров’яний тиск, що може значно погіршити самопочуття.

Необхідно виключити з меню часник також при проблемах з нирками, оскільки токсичні елементи, що містяться в цій рослині, можуть спровокувати загострення хронічних захворювань.

Часник має властивість підвищувати апетит, тому людям, які мріють позбавитися від зайвої ваги, не рекомендується вживати в їжу даний продукт.

 

Поділись


Новини партнерів