У яблуках знайшли смертоносний компонент

За канонами здорового харчування яблука є одним з найбільш корисних для здоров’я рослинних продуктів. Але фахівці з США виступили на сторінках мас-медіа з попередженням про те, що в цих фруктах, крім іншого, містяться і «потенційні вбивці».

Лікарі настійно рекомендують не розгризати і не їсти кісточки з яблук, передає The Times of India. Теоретично за деяких обставин вживання яблучних кісточок може спровокувати летальний результат, відзначають експерти.

«У кісточках яблук присутній амигдалин. Сама по собі ця речовина не є небезпечною, проте в травному тракті під дією ферменту бета-глюкуронідази, який виробляється нормальною мікрофлорою кишечника, вона розкладається з виділенням синильної кислоти – високотоксичної отрути», – пояснили науковці.

За їхніми словами, від однієї-двох яблучних кісточок організм не постраждає. Але при підвищенні дози амигдалину, який потрапив в організм, можуть виникнути неприємні симптоми – гіркота в роті, першіння в горлі, слинотеча, відчуття здавлювання в грудях, запаморочення. Виражена інтоксикація супроводжується вже по-справжньому небезпечними для здоров’я проявами: можливі задишка, біль в руках і ногах, брадикардія, судоми, різка слабкість, нестача кисню в тканинах. Це може пошкодити серце і мозок, відзначили експерти.

Раніше вчені з Університету Західної Австралії представили докази того, що щоденне вживання яблук є найефективнішим доступним способом продовжити життя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів