Медики назвали найшкідливіші для здоров’я продукти

Дієтологи в один голос заявляють, що це найшкідливіші продукти нашого раціону.

Чомусь найсмачніша їжа завжди виявляється найшкідливішою для нашого здоров’я і фігури. Але відмовитися від солодкого газованого напою в спеку, шматочка тортика або ароматної булочки вранці за чаєм, вгамувати голод соковитим шматком смаженого м’яса, гарячої піци або поласувати хрусткою картоплею фрі на ходу буває просто неможливо.

Воно і зрозуміло – їжа споконвіку була одним з найперших джерел задоволення для людини. Але варто переглянути свої звички і задуматися про співвідношення шкоди і користі деяких продуктів, щоб зберегти здоров’я і продовжити собі життя.

Картопля у фритюрі

Дієтологи в один голос заявляють, що це один з найбільш шкідливих продуктів нашого раціону. Як це не сумно визнавати, але користі в ньому практично ніякої, зате жирів і канцерогенів – хоч греблю гати. Вживання картоплі-фрі частіше одного разу на тиждень загрожує підвищеним рівнем інсуліну і шкідливого холестерину.

Майонез

Цей продукт можна зустріти практично в кожному холодильнику, тому що він міцно увійшов в наш раціон. Гарячі бутерброди і всілякі заправки для салатів не обходяться без майонезу. Можливо, не всі знають, що до складу цього продукту входять генномодифіковані масла і шкідливі жири, барвники, підсилювачі смаку і консерванти. Все це закупорює наші судини, порушує роботу печінки, шлунка і сприяє утворенню зайвих кілограмів, гастритів і алергій.

Пакетовані соки

На жаль, на відміну від натуральних соків, в пакетованих немає нічого корисного. В процесі обробки такі напої втрачають всі свої властивості. Щоб соки довше зберігалися, в них додають барвники та інші шкідливі інгредієнти, в тому числі цукор у великих кількостях.

Чіпси

Про шкоду цього продукту знають, напевно, всі. Вони складаються суцільно з хімії, вуглеводів, каталізаторів та жирів, що провокує ожиріння, закупорку судин, ослаблення імунної системи та інші неприємні наслідки.

Пластівці

Не вірте рекламі, яка переконує вас в корисності сухих сніданків. Після обробки в цих пластівцях залишаються тільки вуглеводи і хімічні добавки. Харчуючись такими сніданками, ви не тільки не схуднете, але і навпаки, наберете зайві кілограми і завдасте непоправної шкоди шлунково-кишковому тракту.

Маргарин

Нехай вас не вводить в оману схожість маргарину з вершковим маслом. Цей продукт неймовірно калорійний і складається з токсичних для організму транс-жирів. Вживаючи в їжу маргарин, ви шкодите своїм судинам і провокуєте серцеві захворювання.

Попкорн

Без цього продукту цілком можна обійтися, оскільки ніякої харчової цінності він не несе. Навпаки, при смаженні попкорн просочується канцерогенами, приправляється штучними добавками, цукром і сіллю. Крім того, речовина, якою покриті внутрішні стінки упаковки для попкорна, викликає рак, безпліддя і серйозні порушення в роботі печінки і нирок.

Безумовно, є ще багато продуктів, що становлять загрозу для нашого здоров’я, і не завжди ми можемо повністю від них відмовитися. Але навіть якщо обмежити їх вживання, це вже буде великим полегшенням для організму, і позитивні результати не змусять себе чекати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів