5 жирних продуктів, які потрібно включати в раціон щодня

Жирні продукти не такі шкідливі і небезпечні, як думають багато. Експерти в області здорового харчування розповіли про те, які з цих продуктів потрібно включати в раціон харчування якомога частіше.

Зокрема, фахівці нічого не мають проти яєчних жовтків – жир, який міститься в них супроводжується багатим вітамінним складом (вітаміни А і В, холін, а також селен). Дослідження фахівців Британського фонду з харчування свідчить: яєчня на рослинній олії або будь-які яйця самі по собі не підвищують концентрацію шкідливого холестерину в крові. Більш того, яйця певною мірою навіть можуть знижувати ризик атеросклерозу, якщо не вживаються разом з продуктами, багатими насиченим жиром.

Інший корисний жирний продукт – це авокадо. Його плоди насичені жирні кислоти Омега-3, які сприяють збереженню здоров’я шкірного покриву і травної системи, а також забезпечують необхідну кількість електролітів начебто калію. Також багатим джерелом жирних кислот Омега-3 є насіння. У складі насіння, крім жирних кислот, містяться лігнани-речовини, які очищають судини, виганяючи з них надлишки холестерину.

Волоські горіхи належать до жирних продуктів, які експерти рекомендують їсти не просто часто, а щодня, навіть незважаючи на їх високу калорійність. Волоські горіхи містять не тільки жир – в них багато білків, харчових волокон і антиоксидантів. Завдяки цьому комплексу цінних нутрієнтів волоські горіхи прискорюють метаболізм і оздоровлюють серце.

Вкрай корисні і продукти з жирного молока: саме молоко доцільно пити щодня в обсязі однієї склянки. Так ви забезпечите свій організм калієм і вітаміном D – двома самими корисними нутрієнтами для здоров’я серця і підтримки чутливості до інсуліну в організмі людини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів