Що буде з вашим організмом, якщо ви перестанете їсти м’ясо

Відмова від м’яса – дуже рішучий крок. Безумовно, зміна дієти позитивно позначиться на стані здоров’я. Проте, вегетаріанство має свої побічні ефекти. Так, що ж відбудеться з організмом після повної відмови від м’яса? Як уникнути ускладнень?

Смакові відчуття зміняться

Сіль, яка завжди використовується під час приготування м’ясних страв, негативно позначається на стані смакових рецепторів. Після відмови від цього продукту ви зможете більш повно відчувати різні смакові відтінки і насолоджуватися ароматами спецій.

Зайві кілограми зникнуть

Після переходу на рослинну їжу стрілки на терезах почнуть рухатися. Так, спочатку вам доведеться зіткнутися з здуттям і деякими проблемами зі стільцем, але як тільки організм адаптується, зайві кілограми почнуть танути. Але це відбудеться лише в тому випадку, якщо ви не збираєтеся заміщати м’ясні страви картоплею фрі.

Покращиться сон

Вважається, що після переходу на вегетаріанське меню якість сну поліпшується. Адже м’ясо – продукт, якому потрібно кілька годин для того, щоб повністю перетравитися. Це позначається на нічному сні, особливо якщо на вечерю ви з’їли гарячий, жирний стейк.

Шкіра набуде більш здорового вигляду

Якщо припинити їсти м’ясо, то шкіра поступово набуде більш молодого, свіжого вигляду. Справа навіть не у відмові від продуктів тваринного походження, а в тому, чим ви їх заміните. Рослинна їжа насичує організм вітамінами і антиоксидантами, які знімають запалення і захищають клітини від дії небезпечних вільних радикалів.

Знизить ризик розвитку ракових захворювань

Вчені говорять про те, що відмова від м’ясних продуктів приблизно на 30% знижує ризик розвитку онкологічних захворювань. Зокрема, у людей, які перейшли на рослинну їжу, набагато рідше діагностують рак яєчників, шлунка, кишечника, молочної залози. А справа в тих же антиоксидантах – вони попереджають злоякісне переродження клітин.

Впаде рівень холестерину

Вживання жирів тваринного походження призводить до підвищення рівня холестерину. А це, як відомо, загрожує розвитком атеросклерозу та інших захворювань серцево-судинної системи.

З’явиться підвищена дратівливість

Якщо ви різко відмовилися від бекону та ароматних стейків, то організм буде їх вимагати. М’ясні продукти містять арахідонову кислоту, падіння рівня якої позначається в першу чергу на настрої – багато людей стають надзвичайно дратівливими. Але турбуватися з цього приводу не варто. У міру адаптації до нової схеми харчування настрій буде поліпшуватися.

Дефіцит кальцію і вітаміну В12

Відмова від м’яса зміцнює здоров’я. З іншого боку, цей продукт тваринного походження насичує організм певними корисними речовинами, зокрема, вітаміном В12, залізом і кальцієм. Різкі зміни в харчуванні можуть спричинити розвиток авітамінозу і появу проблем з опорно-руховим апаратом. Вітаміном В12 багаті дріжджі і злаки. А ось дефіцит кальцію можна заповнити молочними продуктами.

Обережно! анемія

М’ясо – джерело заліза, а повна відмова від нього загрожує розвитком анемії. Недокрів’я супроводжується нападами слабкості і запамороченням, появою головного болю, блідістю шкірних покривів. Якщо ви вирішили стати на шлях вегетаріанства, то проконсультуйтеся з лікарем – нехай він призначить вам препарати заліза.

Здуття: як з ним впоратися?

Так, перехід на вегетаріанську дієту часом пов’язаний з появою здуття і навіть болю в животі. Справа в тому, що кишечнику потрібно адаптуватися до великої кількості рослинної їжі. Цей симптом обов’язково пройде. Що можна зробити? Пити якомога більше чистої води, уникати бобових та інших продуктів, що стимулюють газоутворення і, звичайно, дати організму час.

Джерело

Поділись


Новини партнерів