Як перевірити здоров’я серця?

Таку методику можна використовувати в домашніх умовах.

Серце працює як годинник? В умовах напруженого ритму життя, постійної метушні і стресів варто звернути увагу на здоров’я серця. При тому, що знайти час на відвідування лікаря в профілактичних цілях ми не завжди здатні, самодіагностика в домашніх умовах буде дуже доречною.

Клінічні симптоми можуть довго не з’являтися. При відмінному самопочутті і фізичному підйомі може раптово статися серцевий напад. Зайва вага, малорухливий сидячий спосіб життя, куріння … Все це не кращим чином позначається на функціонуванні нашої серцево-судинної системи. Але і ті, чий спосіб життя ідеальний не застраховані від проблем зі здоров’ям і також повинні стежити за своїм станом.

За допомогою простого тесту можна дізнатися про здоров’я серця! Перевірка підкаже чи все в порядку, чи є привід для занепокоєння і звернення до лікаря.

Тест виконують так:

Сидячи на підлозі з ногами витягнутими вперед, дотягнутися пальцями руки до кінчиків пальців ніг піднятих вгору.

Виконання цього руху з легкістю говорить про нормальну роботу серцевої системи, без зайвих навантажень, без збоїв. Досить гнучке тіло має і такі ж еластичні кровоносні судини. У негнучких людей кровоносні судини також жорсткі і спостерігаються, швидше за все, проблеми з кровообігом.

Негнучкість м’язів є рекомендацією проконсультуватися з кардіологом!

Не забувайте про себе і потреби свого тіла! Слідкуйте за здоров’ям і отримуйте насолоду від своєї хорошої фізичної форми!

Джерело

Поділись


Новини партнерів