Лікарі розповіли, які помідори кориснішы – червоні, жовті або зелені. Колір і його яскравість важливі для цього плода, зазначає гастроентеролог, кандидат медичних наук Костянтин Спахов.
Колір помідорам дає суміш каротиноїдів в різних пропорціях: червоного лікопіну, жовтого бета-каротину і інших каротиноїдів різних відтінків.
– Чим темнішим і насиченішим є колір томатів, тим більше в них лікопіну, максимальна його кількість міститься в темно-бурих помідорах, мінімальна – в жовтих і помаранчевих.
У жовтих помідорах в два рази менше вітаміну С, але вони все одно корисні.
Головний корисний компонент помідорів – лікопін, рідко зустрічається в інших плодах. Він захищає від багатьох видів раку, хвороб серця і судин.