Лікарі розповіли, помідори якого кольору корисніші для здоров’я

Лікарі розповіли, які помідори кориснішы – червоні, жовті або зелені. Колір і його яскравість важливі для цього плода, зазначає гастроентеролог, кандидат медичних наук Костянтин Спахов.

Колір помідорам дає суміш каротиноїдів в різних пропорціях: червоного лікопіну, жовтого бета-каротину і інших каротиноїдів різних відтінків.

– Чим темнішим і насиченішим є колір томатів, тим більше в них лікопіну, максимальна його кількість міститься в темно-бурих помідорах, мінімальна – в жовтих і помаранчевих.

У жовтих помідорах в два рази менше вітаміну С, але вони все одно корисні.

Головний корисний компонент помідорів – лікопін, рідко зустрічається в інших плодах. Він захищає від багатьох видів раку, хвороб серця і судин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів