Про що свідчить відчуття нудоти та відсутність апетиту вранці?

Лікарі одноголосно говорять про користь сніданку, але багато людей відмовляються від цього цінного прийому їжі. І на те є різні причини. Одна з них – відсутність апетиту, коли людина не може змусити себе з’їсти навіть маленький бутерброд. Деякі навіть скаржаться на нудоту зранку, яка відбиває всі думки про їжу. Що означають ці симптоми, читайте у нашій статті.

«Якщо для людини є характерною відсутність апетиту вранц,і і її це не турбує, це норма, ніяких проблем в цьому немає. Але якщо раптом апетит пропав різко, раніше такого не було, це повинно насторожити », – каже терапевт Ірина Ярцева.

Якщо крім відсутності апетиту людину вранці мучить нудота, необхідно обстежитися. «Такі симптоми можуть викликати захворювання шлунково-кишкового тракту, такі як гастрит, захворювання жовчного міхура. У такому випадку потрібно йти до терапевта або гастроентеролога і робити УЗД, здавати біохімічний аналіз крові. Якщо це нудота з гіркотою, то найчастіше це свідчить про проблеми з жовчним міхуром, якщо відчуття кислого, печія, відрижка – це більше проблеми зі шлунком», – зазначає фахівець.

Лікар-гастроентеролог Наталія Бодунова пояснює, які саме процеси в організмі можуть викликати подібні наслідки. «Якщо ми говоримо тільки про гастроентерологічні причини, то нудота і відсутність апетиту в ранкові години найчастіше пов’язані з нічним рефлюксом (занедбаністю) жовчі і шлункового соку в стравохід і шлунок», – заявляє доктор.

Джерело

Поділись


Новини партнерів