Методи контрацепції: міфи та реальність

Дуже важливо чітко розуміти, де міфи, а де істина про методи контрацепції, не лише для запобігання вагітності, а й для запобігання різним захворюванням.

Ці міфи, які іноді супроводжують контрацептиви, викликають сумніви, і іноді через це люди ненароком припускаються помилок. Тому сьогодні ми відкриємо вам міфи та правду про методи контрацепції.

Міфи про методи контрацепції

Почнемо з тих міфів методів контрацепції, які безумовно багато хто знає. Це ті вірування, які соціально сприймаються як правда, але це не так.

1. Від таблеток набирають вагу

Ви повинні бути дуже обережними з цим першим міфом протизаплідних засобів. Причина в тому, що кожна таблетка відрізняється. Деякі – з низьким вмістом гормонів, інші – високі в естрогені… Усе залежить від потреб кожної жінки та того, як організм реагує на таблетку.

Якщо жінка не має проблем із кровообігом, проблем з вагою або шкідливих звичок, таких як алкоголь або куріння, то таблетки мають таке гормональне навантаження, яке не впливає на користувача.

Таким чином, таблетки не мають побічних ефектів такого типу, якщо жінка не страждає на одну з вищезгаданих проблем.

2. Презерватив захищає все

Це серйозна помилка думати, що, якщо ми будемо використовувати презерватив, ми будемо захищені від усього. Це працює не так. Не тому, що презерватив може порватися чи має ефективність 90%, але й і з інших причин.

Крім запобігання вагітності, презервативи запобігають ЗПСШМи говоримо про запобігання, тому що іноді цього взагалі не можна уникнути.

Навіть якщо ви використовуєте презерватив, ви можете отримати захворювання, що передаються статевим шляхом. У яких випадках?

  • Якщо є навіть мінімальний контакт зі шкірою, якщо презерватив не повністю покриває весь член.
  • Якщо презерватив використовують тільки для вагінального сексу, але не для анального сексу.
  • Є випадки, коли ЗПСШ передаються з геніталій в рот, тому в оральному сексі також має бути захист.

3. ВМК не працює

Інший міф про способи контрацепції – вважати, що ВМК не працює. Як ми всі знаємо, усі методи мають невеликий відсоток, в якому вони можуть зазнати невдачі.

ВМК також має цей відсоток. Тим не менш, це дуже ефективний спосіб, який перевершує навіть таблетки чи вагінальне кільце.

Тому ВМК є дуже зручним методом контрацепції, за допомогою якого ви можете практикувати сексуальні стосунки безпечно.

Звичайно, його не рекомендують жінкам, які не мали дітей через вузькість їхньої шийки матки, бо ВМК може спричинити та викликати біль.

Правда про методи контрацепції

Після того, як ми вже обговорили деякі з міфів, ми розкажемо вам правду про методи контрацепції. Ті, про які ми чули, але до яких ми не мали великої довіри.

1. Екстренна таблетка викликає аборт

Екстренна таблетка – це дорогий препарат, який можна приймати протягом 72 годин після статевого акту. Чим більше часу проходить, тим менш ефективною вона буде.

Ця таблетка є лише екстренною контрацепцією, і її не варто використовувати регулярно.

Екстренна таблетка містить велику кількість гормонів, що спричинить ряд побічних ефектів: болі в животі, незначні кровотечі … Це природно, оскільки її функція полягає у тому, щоб уникнути імплантації “заплідненої” яйцеклітини.

Якщо цю таблетку часто використовують як метод контрацепції, це може спричинити безпліддя.

2. Якщо припинити пити таблетки, можна завагітніти

Це те, що потрібно мати на увазі, тому що є люди, які вважають, що після припинення приймання таблеток організму потрібно десь місяць-два, щоб він міг завагітніти.

Але насправді все не так, як тільки ви перестанете приймати таблетку, ви можете завагітніти.

Тому, якщо це не ваше бажання, але ви збираєтеся припинити приймання таблетки, важливо, щоб ви використовували інший метод контрацепції, щоб уникнути вагітності. Презерватив може підійти в цьому випадку.

3. Патчі та ін’єкції також дуже ефективні

Попри те, що презерватив і таблетки є найвідомішими методами контрацепції, є багато інших, які є так само ефективними для запобігання вагітності. Крім того, вони також допомагають зменшити передменструальний синдром.

Проте патчі та ін’єкції не захищають від венеричних захворювань. Для цього потрібно буде використовувати додатковий метод, наприклад, презерватив.

А що ви знали про методи контрацепції до цього? Що ви дізналися з нами зараз? Ми закликаємо вас розповісти про інші міфи щодо способів контрацепції, які ви знаєте.

Сьогодні ми лише обговорили деякі з найважливіших, але їх ще багато!

Джерело

Поділись


Новини партнерів