Ці продукти категорично заборонено заморожувати

Ніхто не стане сперечатися з тим, що заморожування – найзручніший спосіб зберегти продукти свіжими нескінченно довго. Але далеко не всі продукти однаково добре переносять вплив холоду.

Багато продуктів, які всі за звичкою звикли класти в морозилку, просто не повинні там знаходитися: в кращому разі вони втратять свій смак і поживність, а в гіршому і зовсім стануть марними.

Макарони

Замороження – точно не кращий спосіб продовжити життя макаронних виробів. А все тому, що після розморожування паста, як правило, стає в’язким місивом. Всі макаронини злипаються, а їх смак стає прісним і вологим. Це відбувається з усіма видами макаронів, незалежно від того, з твердих або м’яких сортів пшениці вони були зроблені.

І вже тим більше зовсім не варто заморожувати пасту разом з соусом. Під впливом холоду більшість соусів руйнуються і відбувається їх повне розділення на інгредієнти.
Тому, якщо ви не хочете позбавляти себе задоволення поїсти смачні макарони, готуйте і їжте їх тільки в свіжому вигляді. Тим більше що приготування такої страви не займає надто багато часу.

М’які сири

Однаково погано переживають вплив низьких температур такі сири, як рікота і бринза. Після заморожування на таких сортах сиру зазвичай з’являються водянисті грудочки, які зменшують зовнішню привабливість продукту. Та й смаком такий продукт вже навряд чи порадує.

Але при цьому, наприклад, з сиром тофу ефект від заморожування буде зовсім іншим. Після заморозки в соєвому сирі розширюються пори, завдяки чому всілякі соуси, маринади і ароматні трави легше проникають в його структуру.

Шоколад

Повністю і деформовані цукерки і плитки – хто з нас не стикався з такою неприємністю? Відповідь цілком очевидна. Звичайно ж, всі звикли ставити такий шоколад в морозильну камеру. Але виявляється, що ці ласощі тільки псуються в холоді і втрачають свої смакові якості. Та й в плані привабливості такий продукт вже навряд чи порадує. При зберіганні шоколаду в морозильній камері холодильника на ньому з’являється білуватий наліт, який точно знизить задоволення від поїдання шоколаду.

Грецький йогурт

Більшість з нас звикли класти залишки йогурту в морозильну камеру. Здавалося б, що тут такого? Але під впливом низьких температур свіжий і корисний йогурт змінює свою консистенцію і стає просто марним. І хоча корисні біфідобактерії в йогурті все ж залишаються, в плані харчової цінності такий продукт стає непридатним.

Кава

Цінителі цього ароматного напою радять тримати герметичні пакети з зернами кави в морозилці. Так, на їхню думку, цей продукт не тільки не псується, а й зберігає свій унікальний смак і аромат. І все б нічого, але це правило абсолютно не підходить для розкритих упаковок кави. При зберіганні в морозилці таких негерметичних упаковок зерна кави починають вбирати конденсат, після чого, звичайно ж, набирають вологу. Крім того, зерна кави також починають вбирати сторонні запахи, які є в морозильній камері. А такий напій вже точно пити не захочеться нікому.

Смажені продукти

Смажені продукти не тільки не можна заморожувати, а й взагалі краще не включати в свій раціон, тим більше якщо ви прагнете до здорового способу життя. Однак якщо відмовитися від такої їжі непросто, то в усякому разі варто хоча б не піддавати її заморожуванню. Після заморожування є високий ризик отруїтися такою їжею. І вся справа в тому, що після розморожування смаженої їжі шкідливі мікроорганізми починають жити з новими силами.

Фарш

Цей м’ясний продукт зберігається в морозильній камері практично у кожної другої господині. Зазвичай фарш готується з замороженого м’яса, оскільки так він виходить кращим в плані текстури і смакових якостей. Але разом з тим саме це і є причиною того, що його категорично не можна заморожувати. Вторинне заморожування м’ясних продуктів сприяє стрімкому розвитку бактерій і шкідливих мікроорганізмів. І якщо до цього вам пощастило, і ви не зіткнулися з негативними наслідками, то не розраховуйте на удачу наступного разу. Не ризикуйте своїм здоров’ям, а використовуйте фарш відразу після його приготування.

Желе і холодець

Всі страви, в складі яких був використаний желатин, не можна піддавати заморожуванню. Справа в тому, що при подальшому розморожуванні желатин кристалізується. Через що фруктове желе або холодець можуть практично повністю позбутися свого смаку.

Десерти з крихтою

Залишки торта з крихтою також не можна відправляти на зберігання в морозильну камеру. Крихти або ті ж панірувальні сухарі в морозильній камері накопичують конденсат і неприємні запахи. Вони стають сирими, водянистими і м’якими і значно псують смак спочатку смачного і ароматного десерту. Задоволення від такого десерту вже точно не вдасться отримати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів