10 продуктів, які очистять артерії і захистять вас від серцевого нападу

Захворювання серця є одними з найнебезпечніших хвороб нашого часу, тому ми повинні зробити все, що ми можемо, щоб запобігти цьому.
Хвороба зазвичай виникає в результаті закупорки артерій, які переривають належний потік крові до серця. Основними чинниками серцево-судинних захворювань є стрес, відсутність фізичної активності і нездорова дієта.

Але Ви можете усунути цю проблему вживаючи 10 наступних продуктів, які очистять ваші артерії і підтримають здоров’я серцево-судинної системи.

1. Лосось
Лосось багатий жирними кислотами, які знижують рівень холестерину в крові і запобігає запаленню, яке часто є причиною захворювань серця.

2. Апельсиновий сік
Свіжовичавлений апельсиновий сік багатий вітаміном C і антиоксидантами, які захищають кровоносні судини від ушкодження і зберігає ваш кров’яний тиск в нормі. За даними досліджень, тільки 2 склянки апельсинового соку в день забезпечить усі необхідні поживні речовини для організму і запобіжить хворобам серця.

3. Горіхи
Як і лосось, горіхи також багаті жирними кислотами і ненасиченими жирами. Регулярне вживання їх в їжу дозволяє знизити рівень холестерину і поліпшити здоров’я серця. Крім того, горіхи також стимулюватимуть вашу пам’ять.

4. Куркума
Куркума і її активний компонент куркумін є потужними протизапальними препаратами, які можуть зменшити запалення в тканинах і гіперактивного накопиченню жиру. Додайте трохи порошку куркуми в їжу і пийте чай з куркумою для зпобігання хвороб серця.

5. Зелений чай
Зелений чай містить катехіни, потужні антиоксиданти, які можуть захистити ваше серце. Цей вид чаю також знизить рівень холестерину і поліпшить обмін речовин. Фахівці рекомендують пити 2 чашки зеленого чаю щодня для досягнення найкращих результатів.

6. Кавун
Кавун стимулює виробництво оксиду азоту в організмі і підтримує чистоту кровоносних судин. Регулярно вживайте кавун, оскільки він має численні переваги для здоров’я.

7. Цілісні зерна
Якщо ви хочете зберегти ваші кровоносні судини чистими і захистити ваше серце, ви повинні їсти регулярно овес, цільнозерновий хліб і коричневий рис. Вони містять багато клітковини, яка регулюватиме рівень холестерину і захистить вас від хвороби серця.

8. Журавлина
Журавлина багата калієм, важливим мінералом для серця, який триматиме рівень холестерину під контролем. Випивайте 2 склянки свіжого журавлинного соку в день і Ви зможете знизити ризик серцевих захворювань на 40%.

9. Гранат
Цей чудовий фрукт багатий на фітонутрієнти, які стимулюють вироблення оксиду азоту і покращують кровообіг, що у свою чергу дозволить поліпшити вашу серцево-судинної системи.

10. Авокадо
Авокадо багато здоровими жирами, які регулюватимуть рівень холестерину і збереже серцево-судинну систему здоровою!

Якщо у Вас серйозні проблеми зі здоров’ям або сильні болі, рекомендуємо Вам звернутися за консультацією до лікаря. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів