Чим корисна аскорбінова кислота, і в яких джерелах вона міститься

Для того, щоб здоров’я було міцним, кожній людині необхідні вітаміни. І зрозуміло, один з найпопулярніших – це вітамін С, який знайомий всім нам з самого дитинства. У цій статті ми розповімо, чому аскорбінова кислота просто необхідна організму при застуді.

Аскорбінова кислота є органічною сполукою, схожою на глюкозу і є однією з основних речовин в раціоні. Вона необхідна для того, щоб сполучні і кісткові тканини добре функціонували. Крім того, аскорбінова кислота – антиоксидант і допомагає прискорити метаболізм.

Хто з нас не знає, що велика кількість вітаміну С міститься в лимонах і інших цитрусових? Крім того, цей елемент можна знайти в чорній смородині, ківі, шипшині, томаті, червоному перці і цибулі. Також вітамін С є в картоплі, печінці, нирках і листових овочах – броколі, капусті та салаті.

Визначити, що людині не вистачає вітаміну С, дуже легко. Це проявляється в наступних симптомах: бліда шкіра, больові відчуття в ногах, поганий сон, почуття тривожності. Також при нестачі аскорбінової кислоти, може початися ослаблення імунітету, тривале загоєння ран, ясна можуть почати кровоточити.

Джерело

Поділись


Новини партнерів